Pretraga

Šestorica osumnjičenih otuđila više od 36 kilometara kabla vrijednog 684 tisuća kuna s gradilišta u Zagrebu

A- A+

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad muškarcima starosti 34, 31, 29, 26 i 18 godina te nad jednim maloljetnikom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ‘Teška krađa’.

Foto: Pixabay

– Naime, sumnja se da su osumnjičeni po prethodnom dogovoru s ciljem ostvarivanja nepripadajuće imovinske koristi u više navrata sredinom rujna u noćnim satima osobnim i teretnim vozilima dolazili do gradilišta objekta u izgradnji u Radničkoj cesti, na kojem su nasilno otvarali vrata ograde i ušli unutra, napisali su iz Policijske uprave zagrebačke.

Izdvojeni članak

U Kaštelima 40-godišnjak ukrao građevinski materijal vrijedan 60 tisuća kuna

Iz PU su dodali da su po ulasku u krug gradilišta osumnjičeni otuđili veći broj drvenih nosača-koluta na kojima se je nalazilo više od 36000 metara električnog kabla, da bi potom isti vozilima odvozili i u konačnici prodavali na tržištu sekundarnih sirovina, dok je dio otuđenih predmeta pronađen od strane policijskih službenika.

Osumnjičeni su oštetili trgovačko društvo iz Nove Gradiške za više od 684.000 kuna. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski su službenici podnijeli posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Copy link
Powered by Social Snap