Pretraga

U Sisku počela izgradnja Odranskog mosta i spojne ceste na autocestu u vrijednosti od 64,7 mil. kn

A- A+

Izgradnja zahvata obuhvaća izvedbu mosta Odra i spojne ceste od kružnog toka Staro Pračno do mosta Odra i od mosta Odra do spoja na Zagrebačku ulicu u Sisku. Rok izvođenja radova iznosi 20 mjeseci. Investitor su Hrvatske ceste, a izvodač radova je tvrtka Elektrocentrom Petek.

Josip Škorić, predsjednik Uprave Hrvatskih cesta, Oleg Butković, ministar mora, prometa i infrastrukture i Ivan Celjak, župan SMŽ

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković zajedno je s predsjednikom Uprave Hrvatskih cesta Josipom Škorićem sudjelovao na uvođenju izvođača u posao na projektu izgradnje mosta Odra i dijela spojne ceste od kružnog toka Staro Pračno do mosta Odra i od mosta Odra do spoja na Zagrebačku ulicu u Sisku.

– Ključna je ovo cesta za grad Sisak, novi je to ulaz u Sisak te veza za autocestu. Rok 20 mjeseci danas počinje teći. HAC je prije nekoliko dana donio odluku o odabiru izvođača za dionicu autoceste do Siska, još je uvijek rok za žalbe, do danas ih nije bilo i vjerujem da ćemo vrlo brzo ugovoriti i izgradnju autoceste čime će praktički Zagreb biti u cijelosti spojen sa Siskom, rekao je ministar Butković.

Ministar je dodao da je rok za dovršetak autoceste do Siska 24 mjeseca od potpisivanja ugovora te stoga očekuje do kraja 2023. gotovu autocestu, kao i ovu pristupnu cestu koja će spojiti Sisak sa autocestom. To će sve skupa koštati oko 500 milijuna kuna, od čega će 300 milijuna biti potrošeno na autocestu.

Izdvojeni članak

Izabran izvođač radova za izgradnju autoceste do Siska: Investicija vrijedna 300 milijuna kuna

Na događaju koji označava početak radova bili su i župan Sisačko-moslavačke županije, Ivan Celjak te gradonačelnica Siska, Kristina Ikić Baniček, koji su istaknuli kako novi Odranski most i dovršetak autoceste Siščani čekaju dulje od 20 godina.

– Sretni smo zbog ovog početka radova jer Siščanke i Siščani ovaj projekt čekaju predugo. Dovršetkom ovoga i autoceste će se potpunosti otvoriti put prema Zagrebu što je jako važno za razvoj ovog kraja, rekao je župan Ivan Celjak, dok je gradonačelnica Ikić Baniček istaknula da će držati ministra za riječ da se najavljenih 20 mjeseci do kraja radova ispoštuje.

U Sisku počela izgradnja Odranskog mosta i spojne ceste na autocestu u vrijednosti od 64,7 mil. kn
Share via
Copy link
Powered by Social Snap