Pretraga

U tijeku je završna faza rekonstrukcije starog čiovskog mosta u Trogiru: Vrijednost cijelog projekta je više od 20 milijuna kuna

A- A+

Dobra vijest za građane Trogira! Danas je započela završna faza rekonstrukcije starog čiovskog mosta i očekuje se da bi isti trebao biti u funkciji već krajem lipnja.

U tijeku je rekonstrukcija starog čiovskog mosta | foto: Grad Trogir

Središnji čelični raspon starog čiovskog mosta, nakon šest mjeseci obnove u korčulanskom brodogradilištu Radež, vraćen je u Trogir i ponovno montiran u upornjake mosta, piše Grad Trogir.

Na središnjem rasponu izvršena je potpuna sanacija – zamijenjeno je oko 30 tona čelika, postavljene su potpuno nove instalacije, izvršeno je pjeskarenje te je stavljena nova antikorozivna zaštita. Investitor u obnovu starog čiovskog mosta su Hrvatske ceste, a vrijednost projekta je nešto više od 20 milijuna kuna.

Rekonstrukcija straog čiovskog mosta | foto: Grad Trogir

Obnovu mosta je komentirao i Josip Škorić, predsjednik uprave Hrvatskih cesta.

– Moram reći da smo prezadovoljni da u ovim izazovnim vremenima radovi teku sukladno dinamičkom planu i da, nakon što je u listopadu prošle godine čelična konstrukcija odvezena na sanaciju na Korčulu, današnjom montažom počinje završna, treća faza rekonstrukcije starog čiovskog mosta. Iznos investicije je velik, ali je takav i projekt, kazao je Škorić te istaknuo kako je ovaj most od iznimne važnosti za Grad Trogir.

Izdvojeni članak

Završeni radovi na Domovinskom mostu vrijedni 13.5 milijuna kuna

Intenzivni radovi još uvijek traju

Slijedi postavljanje novih armiranobetonskih ploča i nove zaštitne ograde, sanacija kamenih elemenata mosta, postavljanje rasvjete te završno, izrada novog asfaltnog sloja i ugradnja prometne opreme.

Radovi u tijeku – stari čiovski most| foto: Grad Trogir

– Radovi idu prema planu i ne možemo biti nego zadovoljni. Uvijek ima neizvjesnosti kada se ide u ovako zahtjevne radove, ali zaista mogu čestitati investitoru i izvođaču na dosadašnjem dijelu posla i dinamici koju pokušava pratiti. Uskoro ćemo imati novi most, kako funkcionalno i sigurnosno jer će biti po najvećim europskim standardima, a i estetski će uljepšati sliku grada, rekao je gradonačelnik Trogira Ante Bilić.

Izdvojeni članak

Pelješki most prošao je tehnički pregled, otvara se u srpnju

Most će biti otvoren krajem lipnja

Ovo je prva potpuna sanacija mosta nakon 60 godina otkako je izgrađen, a u nju se krenulo nakon što su otvaranjem novog čiovskog mosta ostvareni preduvjeti za to. Škorić je kazao kako očekuje da će most biti u funkciji već do kraja lipnja.

Radovi u tijeku | foto: Grad Trogir

– Po sanaciji ćemo dati nadležnost nad njime Županijskoj upravi za ceste i, nadam se, imati objekt dugo u funkciji uz redovno održavanje, kazao je Škorić.

Do otvaranja mosta za pješački promet, u funkciji ostaje privremena brodska linija.

U tijeku je završna faza rekonstrukcije starog čiovskog mosta u Trogiru: Vrijednost cijelog projekta je više od 20 milijuna kuna
Share via
Copy link
Powered by Social Snap