Pretraga

Završeni radovi na Domovinskom mostu vrijedni 13.5 milijuna kuna

A- A+

Nakon deset mjeseci radova u promet je ponovno pušten Domovinski most u Zagrebu. Most je bio zatvoren od sredine lipnja prošle godine, a ukupna vrijednost radova iznosila je 13.5 milijuna kuna.

domovinski most

Domovinski most | foto: Grad Zagreb

Nakon 10-mjesečne obnove u Zagrebu je otvoren Domovinski most, a završetak radova obilježio je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević nakon čega je održao press konferenciju za novinare. Radovi su otvoreni sredinom lipnja prošle godine, a u početku je bilo predviđeno da će trajati šest mjeseci.

Izdvojeni članak

Zbog radova vrijednih gotovo 14 milijuna kuna do prosinca se zatvara dio kolnika Domovinskog mosta

Prvi radovi nakon 2007.

– Ovo je bilo prvo gradilište koje sam otvorio nakon što smo preuzeli vlast i u ovih deset mjeseci na Domovinskom mostu je saniran biciklističko-pješački dio. Napravljena je i konstrukcijska sanacija. To su prvi takvi radovi nakon 2007. kada je most napravljen, a koštali su 13.5 milijuna kuna, izjavio je Tomašević na press konferenciji.

Dodao je kako je ovo nastavak priče u kojoj do kraja mandata planiraju potrošiti oko 400 milijuna kuna u ulaganja i sanaciju, a posebice u konstrukcijsko ojačanje svih zagrebačkih mostova.

– Dio toga ćemo financirati iz proračuna, međutim dio toga ćemo financirati iz EU projekata, odnosno EU fondova. Na tu temu smo imali jučer jedan dobar sastanak s ministarstvom prometa, odnosno ministrom Butkovićem o financiranju mostova, ali i o drugim prometnim projektima vezanim uz gradski i cestovni prijevoz u gradu Zagrebu, izjavio je zagrebački gradonačelnik.

Tomašević je naglasio kako su mostovi u dosta lošem stanju jer se desetljećima nije ulagalo u njih.

domovinski most
Share via
Copy link
Powered by Social Snap