Pretraga

Tomašević otvorio radove na nadogradnji zagrebačke osnovne škole, nadogradit će se sportska dvorana i 4 učionice

A- A+

Gradonačelnik Tomašević je u ponedjeljak položio prvi kamen temeljac za izgradnju sportske dvorene i dodatne četiri učionice s pratećim sadržajima na OŠ Ante Kovačić u Španskom. Istaknuo je da je ponosan na to da današnjim činom započinje novo razdoblje te da će se realizacijom ovoga projekta uvelike podići kvaliteta života građana ovoga dijela grada.

Tomašević polaže kamen temeljac | Grad Zagreb

– Osim što ćemo učenicima olakšati školovanje u naselju, njihovim ćemo roditeljima pomoći u organizaciji svakodnevnog života i usklađivanju s ostalim obiteljskim i društvenim obvezama. Ovo je zadnja škola u Zagrebu koja zapravo radi u tri smjene, ima više od tisuću učenika, a konačno s nadogradnjom novih učinioca i sportskog sadržaja ona će raditi u dvije smjene. Izgradnjom novih škola i proširenjem kapaciteta postojećih, cilj je da sve škole u Zagrebu u konačnici rade u samo jednoj smjeni. Ukupna investicija iznosi oko 35 milijuna kuna, a nadamo se prijaviti ovaj projekt na Nacionalni program oporavka i otpornost kako bismo vratili dio uloženog novca u proračun i takao financirati dogradnju drugih škola, rekao je gradonačelnik.

Tomašević polaže kamen temeljac | Grad Zagreb

Najavivši nova ulaganja u školsku infrastrukturu, zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet je rekao da su spremni projekti za izgradnju novih i zamjenskih te rekonstrukciju i dogradnju postojećih vrtića i škola u vrijednosti od 2,7 milijardi kuna. „Ove projekte planiramo prijaviti na EU fondove. Tijekom ove godine izgradit će se četiri nova vrtića; Kašina, Odranski Obrež, Žitnjak i Ivanja Reka, a tijekom 2023. godine su u planu njih još osam“.

Projekcija nadogradnje OŠ Ante Kovačića | Grad Zagreb

Zamjenik je također napomenuo kako su u tijeku radovi na izgradnji ili rekonstrukciji i dogradnji pet osnovnih škola, a ove godine se očekuje početak radova na još tri osnovne škole kao i dogradnja OŠ Brezovica, područne škole Kupinečki Kraljevec te izgradnja OŠ Jakuševec i područni objekt OŠ Dugave.

– Tijekom 20 mjeseci provodit će se usluga produženog boravka, prema iskazanoj potrebi roditelja, a kako bi se uspješno planirale obiteljske i poslovne obveze obitelji. Uvest će se pet novih posebnih programa kao obogaćivanje redovnog obrazovanja i odgoja, komentirao je Korlaet novi projekt produženog boravka u pet gradskih vrtića.

Projekcija nadogradnje OŠ Ante Kovačića | Grad Zagreb

Dogradnja Osnovne škole Ante Kovačića sastoji se od dvije cjeline. Prva je dvodijelna sportska dvorana s pripadajućim sadržajima te četiri učionice s pripadajućim sadržajima na katu. Druga cjelina su igrališta, parkirališta i drugi vanjski prostori školske parcele. Vanjska igrališta sastoje se od malonogometnog igrališta koje se koristi i za rukomet, dva košarkaška igrališta, igrališta za tenis, zid za tenis, stolovi za stolni tenis, bacalište kugle, zaletište s jamom za skok u dalj, traka za trčanje i staza za trčanje.

Copy link
Powered by Social Snap