Pretraga

U Poreču otvoren novi rotor, investicija trgovačkog lanca

A- A+

Nakon dugotrajnog procesa rješavanja imovinsko-pravnih odnosa, gospodarska zona ‘Facinka’ u Poreču prometno je rasterećena novim rotorom čiju je izgradnju na poziciji uz svoj prodajni prostor financirao Eurospin. Inače je čest slučaj gdje se privatni investitori za dobivanje dozvola obvezuju za izvođenje dodatnih radova, najčešće prometnih, u okolici svojih objekata.

roto Poreč

rotor Poreč | Grad Poreč

Porečani koji svakodnevno prometuju gospodarskom zonom ‘Facinka’, a koja je poveznica gradske međuobilaznice, od sada će to činiti puno jednostavnije i uz smanjeni rizik obzirom da je na ovoj lokaciji upravo otvoren novi, fiksni rotor. Tu je do sada funkcioniralo privremeno, montažno rješenje. Naime zbog dugotrajno imovinsko-pravnog spora s tvrtkom u stečaju Laguna commerce d.d. rotor nije bilo moguće izgraditi ranije.

Izgradnju rotora financirao je Eurospin Hrvatska d.o.o., uz nadzor Grada Poreča, te uz napomenu kako se prilikom izvođenja radova vodilo računa da budu sinkronizirani s dovršetkom međuzaobilaznice kako bi se izbjeglo stvaranje prometnih gužvi i onemogućio pristup tom dijelu gospodarske zone.

Izdvojeni članak

Velika investicija u Poreču: Kreće se u obnovu kulturnih spomenika

Ovo je odličan primjer kako investicija velikih tvrtki na određenom području može rezultirati ne samo većom ponudom u određenom segmentu, već i poboljšanju lokalne infrastrukture i ostvarivanja ušteda u JLS proračunima.

Copy link
Powered by Social Snap