Pretraga

U slavonskom gradu impresivna transformacija gradskog smetlišta u zelenu zonu za rekreaciju

A- A+

Prostor od 12 hektara nekadašnjeg gradskog odlagalište otpada u Vinkovcima, uskoro će postati novi sportsko-rekreacijski centar. Završna je to karika transformacije smetlišta u gradska pluća ovog slavonskog grada.

Vinkovački brijeg Papuk

Vinkovački brijeg Papuk | foto: Grad Vinkovci

Odlagalište otpada Papuk zatvoreno je 1991. godine, a 2016. započeo je projekt njegove sanacije i pretvaranja u zelenu oazu. U revitalizaciju područja uloženo približno 4,3 milijuna eura, najvećim djelom kroz EU fondove, a sada bi trebala krenuti nadgradnja cijelog projekta izgradnjom sportskih terena.

Zona za uživanje u prirodi i rekreaciju

Iz Grada Vinkovci najavljuju kako će Vinkovački brijeg Papuk, udaljen manje od kilometra od centra grada,  postati atraktivna destinacija koja će omogućiti posjetiteljima da uživaju u prirodi i raznim sportskim aktivnostima. Sportski dio centra bit će opremljen igralištima za brojne sportove, a planiran je i izgradnja igralište za najmlađe. Također, razmatra se i mogućnost izgradnje ograđenog prostora za pse.

Vrijednost projekta procjenjuje se na oko milijun eura. Za realizaciju svih ovih planova u Vinkovci se oslanjaju na EU fondove. Naime, 85 posto sredstava za realizaciju projekta treba biti osigurano kroz ITU mehanizma.

Izdvojeni članak

Nakon Zagreba, mladi najviše kupuju nekretnine u Slavoniji: Osijek, Vinkovci i Đakovo su ‘top lokacije’

Zelena oaza u središtu grada

Grad Vinkovci vjeruje da će projekt biti spreman do kraja godine. Potom će biti raspisan natječaj za izvođače radova.

– Želja nam je da ovo bude sportski centar, dnevni boravak svih Vinkovčana, jedno dvorište jer ovakvu zelenu površinu na udaljenosti zračne linije 500 metara od centra grada malo koji grad može se pohvaliti da ima. Uz Lenije, naš središnji park i još ovakav jedan prostor, sigurno će učiniti kvalitetu života ljepšom i ugodnijom. Učinit će svima onima mladima koji stižu, novim generacijama  djetinjstvo ugodnijim i ljepšim, poručuje Bosančić.

Vinkovački brijeg Papuk

Vinkovački brijeg Papuk | foto: Grad Vinkovci

U Zagrebu uskoro kreće izgradnja nove sportske zone – nogometnog kampa. Gdje će se nalaziti pogledjate ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap