Pretraga

[VIDEO] Pogledajte kako je sagrađen jedan od najvećih muzeja posvećenih jednom umjetniku

A- A+

Norveški slikar Edvard Munch jedan je od najznačajnijih svjetskih umjetnika, a novi muzej Munch u središtu Osla zasigurno će mnogima pružiti nezaboravno umjetničko iskustvo.

Photo: Guttorm Stilén Johansen; Munchmuseet

Norveški slikar Edvard Munch, jedan je od od najznačajnijih umjetnika svih vremena, a novi muzej u glavnom gradu Norveške nudi živopisno i suvremeno umjetničko iskustvo. Naime, Munchov muzej u Oslu jedan je od najvećih muzeja posvećenih jednom umjetniku, a njegova djela bit će prikazana kroz tri stalne izložbe, što znači da će oko nevjerojatnih 28 tisuća djela, uključujući i slavni “Krik” biti neprestano izloženi.

Foto; Adrià Goula; Munchmuseet

U muzeju će biti organizirane i izložbe drugih autora, pa ćete tako jednim posjetom, ako imate vremena i volje, moći razgledati 11 izložba na 7 katova. Isto tako u novom muzeju u planu je i održavanje koncerata, večeri čitanja, ali i raznih radionica.

Izdvojeni članak

Norveška ambasada u Zagrebu otkrila impresivne planove za arhitekturu u 2021.

Gradnja muzeja

Osim vrijednih Munchovih djela, zanimljivo je kako ovaj muzej čuva i okoliš. Kako je izgledala gradnja ovog impresivnog muzeja saznajte u videu koju donosimo u nastavku.

[VIDEO] Pogledajte kako je sagrađen jedan od najvećih muzeja posvećenih jednom umjetniku
Share via
Copy link
Powered by Social Snap