Pretraga

Zaustavljeni radovi na novoj zgradi Ekonomske škole u Vukovaru, otkrivamo razlog

A- A+

Nova zgrada Ekonomske škole u Vukovaru trebala je biti izgrađena u gradskoj četvrti Olajnica, ali je došlo do jednog problema. Naime, tvrtka s kojom je potpisan ugovor i koja je započela radove, Presoflex Gradnja, je u predstečajnom postupku. Ovo stavlja u vrlo nezgodnu poziciju nastavak gradnje škole koja je sufinanicrana EU fondovima, a u problemu je i Grad Vukovar.

Ekonomska škola Vukovar

Foto: Grad Vukovar

Ugovor o izgradnji Ekonomske škole u Vukovaru potpisali su gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i direktor tvrtke Presoflex Gradnja d.o.o., Ino Galić još u svibnju, a škola je trebala biti namijenjena za 480 učenika. Kao što smo već pisali, projekt izgradnje Ekonomske škole vrijedan je više od 12,6 milijun eura (95,1 milijun kuna), dok je dio sufinanciran sredstvima Europske unije. Ipak, još se ne zna hoće li se gradnja nastaviti.

Tvrtka je prestala s radovima

Do sada je odrađeno 20 posto predviđenih građevinskih radova, a onda se izvođač povukao s gradilišta. Presoflex Gradnja je obustavila ovaj projekt, ali i još jedan važan projekt u Vukovaru, a to je gradnja adrenalinskog parka u šumi Adica i šetnice uz rijeku Vuku. Iz grada Vukovara su potvrdili vijest da je ova tvrtka prestala s navedenim radovima, a dodali su i kako su zbog toga nastali i veliki rizici za Grad Vukovar pa sada moraju aktivirati bankarske garancije i započeti sudske procese, prenosi Glas Istre.

– Putem bankarske garancije Grad Vukovar naplatio je 7,6 milijuna kuna te naša dodatna potraživanja temeljem ugovora o sredstvima EU iznose 45 milijuna kuna, za koliko procjenjujemo da je Grad Vukovar oštećen, poručuju iz Grada Vukovara.

Izdvojeni članak

Vukovar dobiva novu zgradu Ekonomske škole, evo kako će izgledati

Grad Vukovar bi mogao biti u problemu

Nova Ekonomska škola je trebala imati 20 specijaliziranih učionica, jednu učionicu opće namjene, praktikum, kabinet, višenamjenske prostore, knjižnicu, uredske prostore uz sve potrebne servisne prostorije. Školska sportska dvorana je trebala biti trodijelna, s 3 košarkaška terena, 8 blokova svlačionica s tuševima, malom dvoranom i kabinetima za nastavnike te vanjskim terenima. Za sada je sve na čekanju, pa nije poznato hoće li se sve ovo i ostvariti.

Kako se navodi, projekt je trebao biti gotov do 2026. godine, a ako se ne dovrši u zadanom roku za njegovu provedbu se ne mogu koristiti sredstva Europske unije, već bi gradnju u tom slučaju trebao financirati grad Vukovar.

Copy link
Powered by Social Snap