Pretraga

Župan Celjak u obilasku gradilišta dionice autoceste A11: Očekuje se poštivanje planiranog roka

A- A+

Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak je obišao gradilište najznačajnijeg infrastrukturnog objekta na području županije – izgradnju dionice autoceste A11 od Lekenika do Siska, dugoj 10.9 kilometara. Radovi teku predviđenom dinamikom i realno je očekivati da će biti gotovi u planiranom roku od 24 mjeseca.

Ilustracija, foto: Unsplash; Jamie Street

Uz Celjaka, radove su obišli i njegovi suradnici te predstavnik Hrvatskih cesta. Na trasi autoceste se gradi šest putnih prijelaza s nadvožnjacima i drugom infrastrukturom. Za sada su dovršeni pripremni radovi na dionici, izmještanje instalacija, završena su zaštitna arheološka istraživanja i krčenje šuma, ishodovana je i izmjena lokacijske dozvole za dio trase, gdje je to bilo nužno, piše Index.

Izvođači su uvedeni u posao u veljači 2022. godine, s rokom izvođenja radova od dvije godine. Ukupna vrijednost radova premašuje 281 milijun kuna, uz stručni nadzor od gotovo četiri milijuna kuna. Na trasi se gradi nasip, a dobro napreduju i radovi na nadvožnjacima Petrovec, Sela i Greda.

Josip Draženović iz Hrvatskih autocesta, koordinator gradnje, rekao je kako radovi teku planiranom dinamikom. Svi prethodni radovi su odrađeni i nada se da će se radovi završiti u planiranom roku, a to je proljeće 2024. godine. U isto vrijeme se odvijaju i radovi na dovršetku spojne ceste na autocestu. Također su u tijeku i radovi na novom odranskom mostu na ulazu u Sisak, čija se dinamika ocjenjuje zadovoljavajućom.

Izdvojeni članak

Hrvatske autoceste raspisale novi natječaj za dionicu A11 Lekenik – čvor Sisak: Mijenja se projektna dokumentacija

Župan Celjak je rekao kako je ovo prilika koju su dobili za napredak i kako tu priliku ne smiju propustiti. Dodao je kako je ovo izvanredno stanje nakon katastrofe pa nije čudo da su predstavnici županijske vlasti svaki dan na drugom gradilištu, jer nema odmora i čekanja.

Naglasio je i kako se sredstva dobivena iz europskog fonda solidarnosti moraju utrošiti do predviđenog roka i da svi moraju dati svoj doprinos u obnovi i razvojnim projektima. Istaknuo je kako je dovršetak autoceste Zagreb-Sisak najvažniji infrastrukturni projekt na području županije koji će izravno utjecati na razvoj gospodarstva.

Copy link
Powered by Social Snap