Pretraga

Hrvatske autoceste raspisale novi natječaj za dionicu A11 Lekenik – čvor Sisak: Mijenja se projektna dokumentacija

A- A+

Hrvatske autoceste raspisale su natječaj za izmjenu projektne dokumentacije i provedbu upravnog postupka za dionicu autoceste A11 od Lekenika do čvora Sisak. Podsjetimo, natječaj za izgradnju ove dionice autoceste je u tijeku, no iz HAC-a ističu da je promjena projektne dokumentacije nužna.

autocesta

Autocesta A11 Zagreb-Sisak | foto: Hrvatske autoceste

Natječaj je raspisan 26. svibnja, a rok za dostavu ponuda je 16. lipnja.

Hrvatske autoceste (HAC) raspisale ove su srijede raspisale natječaj za izmjenu projektne dokumentacije i provedbu uporabnog postupka za autocestu kojom se spajaju Zagreb i Sisak, odnosno njenu dionicu od Lekenika do čvora Sisak. Iako je natječaj za izgradnju ovog dijela autoceste A11 već u tijeku iz HAC-a navode da je promjena dokumentacije nužna zbog toga spojna cesta izdvojena iz njihove nadležnosti te prebačena u nadležnost Hrvatskih cesta, ali i zbog izmjena planova vezanih uz gradnju dionice do čvora Sisak.

Prema podatcima natječaja procijenjena ukupna vrijednost je 850.000 kuna plus PDV.

Prioritetan projekt Sisačko-moslavačke županije

U natječajnoj dokumentaciji Hrvatske autoceste navode da je temeljem odluke Vlade Republike Hrvatske pokrenuta inicijativa da se provedu sve aktivnosti za dovršetak izgradnje autoceste A11 od Lekenika do Siska, obzirom na to da je riječ o projektu koji je prioritetan za bolje povezivanje Sisačko-moslavačke županije te za dugoročnu revitalizaciju i gospodarsku aktivnost na tome području.

– S obzirom na to da je važećim građevinskom dozvolom predviđena izgradnja platoa naplate, a da je u tijeku priprema za uvođenje novog sustava naplate, potrebno je izmijeniti lokacijsku i građevinsku dozvolu kako se ne bi izvodili radovi koji nisu potrebni. Također u svrhu racionalizacije poslovanja ne planira se izgradnja Centra za održavanje i kontrolu prometa Sisak, pa je potrebno kroz izmjenu dokumentacije i dozvola isključiti COKP Sisak s pripadnim instalacijama i priključkom, dodaju iz Hrvatskih autocesta.

Izdvojeni članak

Radovi vrijedni 300 milijuna kuna: Objavljen natječaj za nastavak izgradnje dijela autoceste

Zbog svega navedenog potrebno je izmijeniti idejne i glavne projekte od Čeonog cestovnog prolaza Sisak do čvora Sisak te provesti upravni postupak izmjene dozvola za izgradnju.

Prvi navedeni rok za javni natječaj za izgradnju dionice Lekenik-čvor Sisak te kraka 1 čvora Sisak do početka spojne ceste vrijedan 300.000.000 kuna plus PDV bio je 07.travnja, a sada je izmijenjen na 01.lipnja.

No, kako navode s portala Sisakinfo, postoji mogućnost da će se i on promijeniti s obzirom na to da se izmjena troškovnika obavlja gotovo na svakodnevnoj bazi. Tako je prije nekoliko dana jedan od zainteresiranih ponuđača primijetio da je u troškovniku površina koju izvođač treba pokriti zelenilom bila navedena u kubnim metrima. Što je HAC, nakon primjedbe zainteresiranog subjekta, ispravio, dodaju s portala Sisakinfo.

Izdvojeni članak

I prije predaje ponuda za gradnju zaustavljena javna nabava za dovršetak autoceste Zagreb-Sisak

Kao što smo već pisali, natječaj je bio privremeno prekinut zbog žalbe pristigle iz Crne Gore. Državna komisija za kontrolu postupka javne nabave uvažila je žalbu tvrtke Medius d.o.o. te poništila dio dokumentacije koju Hrvatske autoceste potom ispravljaju i objavljuju 16. svibnja.

Hrvatske autoceste raspisale novi natječaj za dionicu A11 Lekenik – čvor Sisak: Mijenja se projektna dokumentacija
Share via
Copy link
Powered by Social Snap