Pretraga

I prije predaje ponuda za gradnju zaustavljena javna nabava za dovršetak autoceste Zagreb-Sisak

A- A+

I prije mogućnosti predaje ponuda za dovršetak gradnje autoceste od Zagreba do Siska Hrvatske ceste objavile su u Narodnim novinama da se natječaj javne nabave zaustavlja. Natječajem je bio obuhvaćen nastavak izgradnje dionice autoceste A11 od Lekenika do čvora Sisak procijenjene vrijednosti 300 milijuna kuna.

Autocesta A11 Zagreb-Sisak | foto: Hrvatske autoceste

Rok za predaju ponuda za izgradnju preostale dionice autoceste do Siska pomican je nekoliko puta.

Hrvatske ceste objavile su u Narodnim novinama vijest o zaustavljanju postupka javne nabave za nastavak izgradnje autoceste Zagreb-Sisak i to prije mogućnosti predaja ponuda. Kao razlog svoje odluke navode žalbu na dokumentaciju.

Kao što smo već pisali, radovi obuhvaćeni natječajem odnosili su se na nastavak izgradnje dionice autoceste A11 od Lekenika do čvora Sisak.

Autocesta ponovno stavljena na čekanje

Radovi na navedenoj dionici procijenjene su vrijednosti 300 milijuna kuna, a ovakvom odlukom Hrvatskih autocesta taj novac, kao i izgradnja autoceste, ponovno su stavljeni na čekanje.

– Žalba izjavljena protiv izmjene dokumentacije o nabavi sprječava nastavak postupka javne nabave za sve grupe predmeta nabave, navode iz Hrvatskih autocesta te dodaju da ne mogu komentirati ni žalbu, ni postupak.

Izdvojeni članak

Radovi vrijedni 300 milijuna kuna: Objavljen natječaj za nastavak izgradnje dijela autoceste

No, iz Večernjeg lista neslužbeno doznaju kako je žalbu na dokumentaciju podnijelo jedno odvjetničko društvo u ime tvrtke iz Crne Gore. Dodaju kako se navedena tvrtka do sada nije uključivala u tijek javne nabave iako je od raspisivanja natječaja pa sve do sada pristiglo više stotina zahtjeva za izmjene i objašnjenja opsežne dokumentacije i troškovnika.

Nastavak natječaja sada ovisi o brzini kojom će Državna komisija za kontrolu postupka javne nabave odlučiti o žalbi.

Copy link
Powered by Social Snap