Pretraga

Bliži nam se Ultra, gotovo da nema slobodne sobe u Splitu: Najam ide i preko 100 tisuća kuna

A- A+

Ove godine se ponovno održava Ultra Music Festival u Splitu i naravno, Splićani se intenzivno pripremaju za velik priljev turista. Iako je Split i inače poznat kao popularna turistička destinacija, u vrijeme Ultre, to poprimi neviđene razmjere. Zanimalo nas je po kojoj se cijeni trenutno iznajmljuju apartmani, ako ih uopće još ima.

foto: bauštela.hr | Ana Šoda

Nakon pauze od dvije godine, u Splitu se ponovno održava Ultra Music Festival i kapaciteti su već ‘lagano’ popunjeni. Opće je poznato da je Split jedan od onih gradova u kojima za vrijeme sezone ima mali milijun turista – što stranih, što domaćih. No, u vrijeme Ultre, ta se brojka još poveća. Ovaj poznati festival je već godinama u Splitu, a nakon pauze zbog pandemije, ove godine se vraća u velikom stilu.

Stoga nas je zanimalo, kakva je situacija sa smještajnim kapacitetima. Naravno, praktički sve je već popunjeno. Pretražili smo dvije najpopularnije stranice za pronalazak smještaja – Booking.com i Airbnb. Tražili smo smještaj za dvije osobe u Splitu, od 7. srpnja do 11. srpnja. Naravno, nudi se i hrpa drugih opcija koje nisu u Splitu, već u okolnim mjestima i na okolnim otocima. Ni te opcije nisu puno jeftinije.

Bitno je napomenuti da uz ove ‘niske’ cijene postoje još ‘niže’. Ako se odlučite počastiti nekim luksuznim smještajem, moći ćete odsjesti u luksuznim vilama, kojih na ovom području ne fali. Po cijenama, rekorder je Villa Penthouse-Split, gdje ćete noćenje platiti čak 25.417 kn, što bi značilo da ćete četiri noćenja platiti 101.667 kn. Za tu cijenu, Villa može ugostiti šest gostiju.

Cijena apartmana u Splitu, foto: screenshot Airbnb

Booking.com

Na stranici booking.com tako piše da je za razdoblje od 7. do 11. srpnja 95% smještajnih objekata nije dostupno na njihovoj stranici. U kategoriji gdje je noćenje do 1.000 kn, popunjeno je čak 99% smještajnih objekata, odnosno dostupna su samo tri objekta. Najjeftinija opcija će vas koštati 3.463 kn.

Cijena apartmana u Splitu, foto: screenshot Booking.com

U kategoriji gdje je noćenje iznad 2.000 kn, 96% smještajnih objekata nije dostupno. Najskuplja opcija je jedan apartman, gdje ćete četiri noćenja platiti 26.828 kn.

Cijena apartmana u Splitu, foto: screenshot Booking.com

Izdvojeni članak

[FOTO] Biste li radije obnovili kamenu kuću ili gradili novi apartman?

Airbnb

Najjeftinija opcija na Airbnbu je zajednička soba u hostelu, gdje je u jednoj sobi smješteno šest osoba. Tu opciju ćete za dvije osobe platiti 3.741 kn. Ako pak tražite ipak samostalan smještaj, morat ćete pripremiti 4.032 kn za četiri noćenja.

Cijena apartmana u Splitu, foto: screenshot Airbnb

Cijena apartmana u Splitu, foto: screenshot Airbnb

Najskuplja opcija će vas doći 20.710 kn, što bi značilo da ćete jedno noćenje za dvije osobe platiti 5.178 kn. I bit ćete smješteni u privatnu sobu.

Cijena apartmana u Splitu, foto: screenshot Airbnb

Travel2Ultra

Ultra inače ima partnera Travel2Ultra preko kojeg strani posjetitelji mogu riješiti problem prijevoza i smještaja, ali ako ste netko tko se odlučio u zadnji tren rješavati taj problem, nećete imati previše sreće jer na njihovim službenim stranicama piše kako je online prodaja zatvorena, ali da je još uvijek moguće sklopiti last minute ponude na njihovim info i check-in pointovima.

Copy link
Powered by Social Snap