Pretraga

Državne nekretnine raspisale novi natječaj za zakup: 11 poslovnih prostora i 3 garažna mjesta

A- A+

Raspisan je javni poziv za zakup poslovnih prostora u vlasništvu države u Zagrebu, a među 14 ponuđenih prostora u zakup se daju i tri garažna mjesta za koja mogu konkurirati i fizičke osobe. Natječaj, koji su raspisale Državne nekretnine, je otvoren do 28. srpnja 2023. do 12 sati.

Britanski trg Zagreb

Britanski trg u Zagrebu | foto: Državne nekretnine

U prvoj gradskoj zoni ponuđena su tri ulična poslovna prostora za koje početne zakupnine po četvornom metru iznose 17,60 eura. U Ilici 55 u zakup se daje prostor od 66 četvornih metara i početna mu je mjesečna zakupnina 1159,14 eura, na Britanskom trgu 6 u zakup se daje prostor od 24 četvorna metra s početnom zakupninom od 425,22 eura, a u Vlaškoj 25 početna mjesečna zakupnina za poslovni prostor od 50-ak četvornih metara iznosi 908 eura.

Prostori u Zagrebu

Na javnom natječaju u zakup se u Zagrebu daju i tri garaže na lokacijama Trg hrvatskih velikana 2, Vinogradska cesta 22A i Brune Bušića 36. Početna zakupnina po četvornom metru za garažu u centru grada iznosi 3,9 eura, a za garaže u Vinogradskoj i Novom Zagrebu 2,6 eura.

Od šireg dijela grada u zakup se u trećoj gradskoj zoni nedaleko Ciboninog tornja, u Tratinskoj ulici na brojevima 14 i 56 mogu zakupiti poslovni prostori od 18 i 90 četvornih metara, a početna zakupnina po kvadratu za njih iznosi 8,4 eura. U Omiškoj 22 na Knežiji u zakup se po istoj cijeni od 8,4 eura po kvadratu daje poslovni prostor u prizemlju stambene zgrade i veličine je 31 metar četvorni.

Izdvojeni članak

Državne nekretnine raspisale posljednji natječaj u 2022.: U zakup se daje 30 poslovnih prostora

Najviše kvadrata država u zakup daje u vrlo živoj Martićevoj ulici gdje se nudi prostor od 207 četvornih metara koji uključuju prizemlje i podrum. Raznolikost postojećih sadržaja u okruženju i nužnost ulaganja izazov su zainteresiranim ponuditeljima kod odabira djelatnosti za ovaj prostor, a koja bi obogatila postojeću ponudu Martićeve ulice i ostvarila puni potencijal.

Zakup na 10 godina

Garaže i garažna mjesta sukladno Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o zakupu i kupoprodaji poslovnoga prostora pripadaju kategoriji poslovnih prostora. Uz pravne osobe i fizičke koje imaju registrirani obrt ili obavljaju samostalnu profesionalnu djelatnost, za garažna mjesta oglašena natječajem mogu se natjecati i ostale fizičke osobe.

Poslovni prostori i garaže u zakup se daju u viđenom stanju na vrijeme od 10 godina, a prvi mjesec od sklapanja ugovora o zakupu zakupnici su oslobođeni plaćanja zakupnine. Ponude za zakup dostavljaju se na adresu: Državne nekretnine d.o.o., Planinska 1, 10.000 Zagreb, do podneva 28. srpnja 2023., a prostori se prethodno mogu pogledati između 10. i 12. srpnja 2023. prema rasporedu objavljenom u javnom pozivu.

Donosimo i kratki pregled svih prostora koji su uključeni u natječaj.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab
Copy link
Powered by Social Snap