Pretraga

Foto: Tursku su pogodili razorni potresi, ovo su stadioni na pogođenom području

A- A+

Nakon razornih potresa koji su pogodili Tursku prije samo nekoliko tjedana, danas u Turskoj Hrvatska igra i drugu kvalifikacijsku utakmicu za Euro 2024. godine. Iako se ova utakmica igra u Bursi, koja nije stradala, utakmica je započela minutom šutnje za žrtve potresa. Ipak, određen broj stadiona se nalazi u gradovima koji su stradali.

Stadioni u Turskoj

Stadioni u Turskoj | foto: Instagram

U razornim potresima koji su pogodili Tursku su živote izgubile desetine tisuća ljudi, a gradovi su ostali potpuno razrušeni. Ipak, stadioni nisu stradali i nekolicina njih se koristila kao sklonište za one koji su ostali bez domova i/ili su ozlijeđeni, piše BBC. Donosimo pregled svih većih stadiona u gradovima koji su bili pogođeni turskim potresima.

Stadion Gaziantep

Epicentar razornog potresa je bio tek 34 kilometra zapadno od turskog grada Gaziantepa, u kojem se nalazi i ovaj stadion. Stadion je otvoren 2017. godine, a poznat je i pod imenom stadion Kalyon. Stadion može primiti i do 35.574 gledatelja, a dom je nogometnog kluba Gaziantep. Na ovom stadionu je odigrano i nekoliko utakmica reprezentacije.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli The Matchday Man (@the_matchday_man)

Stadion New Malatya

Na stadionu New Malatya igra turski drugoligaš Yeni Malatyaspor, također od 2017. godine. Stadion može primiti i do 25.745 gledatelja, a njegova izgradnja je trajala pet godina.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli beststadiumsofworld (@beststadiumsofworld)

Stadion Diyarbakır

Nakon izgradnje koja je trajala četiri godine, 2018. godine je otvoren i stadion Diyarbakır. Stadion može primiti i do 33 tisuće gledatelja, a trenutno ga koriste klubovi Diyarbakırspor i Amed S.F.K.. Sama izgradnja stadiona je koštala 32 milijuna eura.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli AMED SK (@amedsporsk)

Stadion New Adana

Drugi najveći stadion među ovima je New Adana, koji može primiti i do 33.543 gledatelja. Također je i najnoviji stadion s ovog popisa – otvoren je 2021. godine. Na projektu je radio arhitektonski studio DB Architects, a stadion je dom turskog nogometnog kluba Adanaspor.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli INSTA FÚTBOL (@insta_futbol_cl)

Copy link
Powered by Social Snap