Pretraga

Generacija Z diktira trendove: Prilikom odabira doma, najbitnije im je da je prostor ‘pet-friendly’

A- A+

Provedeno je novo istraživanje koje je pokazalo da je većini vlasnika kućnih ljubimaca generacije Z važnije imati dom u kojem su kućni ljubimci nego dom u kojem su djeca – njih čak 55% ima tako posložene prioritete. Istraživanje je provedeno nad mladima u dobi od 18 do 26 godina.

ljubimci nekretnine obitelj

Ilustracija | foto: Unsplash; sarandy westfall

Prema istraživanju Zillowa, 60 posto pripadnika generacije Z smatra da su određene značajke prilagođene kućnim ljubimcima bitne u domu koji bi danas kupili. Anketa koju je proveo online The Harris Poll pokazala je da bi oni u dobi od 18 do 26 radije posjedovali dom u kojem su kućni ljubimci (55%) nego dom u kojem su djeca (45%), piše Builder.

Zillowova stručnjakinja za kućne trendove Amanda Pendleton rekla je da mlade odrasle osobe možda odgađaju roditeljstvo, ali ne odgađaju roditeljstvo kućnih ljubimaca. Istaknula je kako je nedavna studija otkrila da bi većina odraslih pripadnika generacije Z radije imala kućnog ljubimca nego dijete. Objasnila je da kako ova mlađa generacija odrasta u doba kupnje kuće, slijedi da će njihovi kućni ljubimci imati veći utjecaj na njihove odluke o selidbi.

Rezultati istraživanja

Pendleton je rekla da je moguće da bi to potencijalno moglo imati i najveći utjecaj na njihove odluke. To dokazuju i rezultati istraživanja – gotovo polovica (48%) misli da je ograđeno dvorište nešto što morate imati u usporedbi s određenim sadržajima prilagođenim djeci, kao što je igraonica (24%) ili vanjski set za igru (11%). Prema Zillowu, samo spominjanje ograđenog dvorišta u popisu može prodati dom gotovo tri dana brže od sličnih domova.

Osim toga, 22% vlasnika kućnih ljubimaca generacije Z bi se iselilo iz svog sadašnjeg doma ako više ne bi odgovarao njihovom ljubimcu, dok bi se samo njih 12% željelo preseliti ako njihov dom više ne bi odgovarao njihovom partneru. No, ovaj trend nadilazi samo generaciju Z.

Izdvojeni članak

I vi imate nestašne kućne ljubimce? Donosimo pet savjeta za očuvanje namještaja

Velika promjena u samo tri godine

Prema izvješću Zillow’s Consumer Housing Trends Report, gotovo tri četvrtine kupaca stanova ima barem jednog kućnog ljubimca kod kuće (73%), što je veliki skok u odnosu na 64% kupaca koji su izjavili da imaju kućnog ljubimca 2020. godine. U konačnici, svi ovi ljubimci utjecat će na preferencije doma.

Dodatno istraživanje Zillowa otkriva da će vlasnici kućnih ljubimaca vjerojatnije kupiti veće domove s više spavaćih soba. Kupci s kućnim ljubimcima također imaju veću vjerojatnost da će privatni vanjski prostor smatrati vrlo ili iznimno važnim (73%) u usporedbi s kupcima bez kućnih ljubimaca (65%). Čak i u gradovima ograničenim prostorom, Zillow kaže da više kupaca traži domove koji dopuštaju kućne ljubimce, nego domove opremljene stvarima poput perilica posuđa.

Copy link
Powered by Social Snap