Pretraga

Grad Zagreb prodaje poslovne prostore, a gradski zastupnik se pita je li njihova cijena prikladna

A- A+

Tomislav Tomašević najavio je da kreće prodaja poslovnih prostora, a sada je objavljeno koji su to prostori i po kojoj cijeni se prodaju. O svemu se na društvenim mrežama oglasio i Davor Nađi i prokomentirao način i cijenu prodaje.

tomislav tomašević

Gradsko poglavarstvo, gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević | foto: Grad Zagreb

S obzirom da Tomašević nije zatekao lijepo stanje u gradskoj blagajni, odlučio se za prodaju 17 poslovnih prostora i 11 garaža. Grad Zagreb ima ukupno dvije tisuće poslovnih prostora, a krajem listopada želi prodati još 25 poslovnih lokacija za oko 22 milijuna kuna. Ti prostori neće ići na javnu prodaju nego će biti ponuđeni pravnim i fizičkim osobama kod kojih su već u najmu, piše tportal.

– Ako cijeli život plaćate poreze u Zagrebu, a sada želite jednako pravo na kupnju gradskog poslovnog prostora recimo u Savskoj za oko 1700€/m2 ili u Palmotićevoj za oko 2000€/m2, više sreće drugi put. Da ste dobili te prostore u zakup u vrijeme Bandića, sada bi i vi imali to povlašteno pravo, napisao je Nađi.

Dodao je i da je  procijenjena vrijednost nekretnina po kojoj se ovdje odredila prodajna cijena često bude niža od tržišne. Stoga je zaključio da je legitimno postaviti pitanje je li se moglo kroz aukcije prodati i po boljoj cijeni? I na taj način više uprihoditi u praznu gradsku blagajnu. Za kraj je postavio pitanje svojim pratiteljima misle li oni da je ta cijena prikladna ili bi možda netko bio spreman platiti više s obzirom na lokaciju?

Najskuplja nekretnina je u Palmotićevoj

Umjesto dražbe, vrijednost nekretnina procijenila je Nedjeljka Čengija, stalni sudski vještak za graditeljstvo i procjenu nekretnina koja je i ranije procjenjivala nekretnine za Grad Zagreb.

Najskuplja nekretnina na popisu je poslovni prostor od 373 kvadrata u Palmotićevoj 30, do sada u zakupu tvrtke Four dots, a koja u njemu ima uhodani istoimeni hostel. Oni su iskazali namjeru da kupe tri prostora na toj lokaciji, a cijena je 7,5 milijuna kuna, piše tportal.

Vlasnik tvrtke je Domagoj Pralas te je dobio u zakup bivši učenički dom na toj lokaciji 2014. godine. Pralas je zet bivšeg gradskog pročelnika Ivice Lovrića i bliskog suradnika pokojnog gradonačelnika Milana Bandića. Ostale nekretnine na popisu možete vidjeti u dokumentu ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap