Pretraga

Jeff Bezos kupio vilu na Floridi vrijednu 79 milijuna dolara

A- A+

Osnivač Amazona i treća najbogatija osoba na svijetu s neto vrijednošću od 156 milijardi dolara Jeff Bezos, kupio je imanje i vilu vrijednu 79 milijuna dolara na ekskluzivnom otoku Indian Creek koji je u javnosti poznatiji kao ‘Billionaire Bunker’ na Floridi. Bezos se na ovu skupu kupovinu odlučio samo dva mjeseca nakon što je na istom otoku kupio još jedno imanje za 68 milijuna dolara.

Nova vila Jeffa Bezosa

Nova vila Jeffa Bezosa | Foto: New York Post screenshot

Vila od 79 milijuna dolara na adresi Indian Creek Island Road 12 izgrađena je 2000. godine i ima 19,064 četvornih metara i smještena je na imanju veličine 1,84 hektara. Ima sedam spavaćih soba i 14 kupaonica te knjižnicu, kazalište, vinski podrum, saunu i šest garažnih mjesta.

Izdvojeni članak

Lionel Messi kupio imanje na Floridi u vrijednosti gotovo 11 milijuna dolara

Otok Indian Creek nalazi se na periferiji zaljeva Biscayne pokraj Miamija te djeluje kao samostalna općina i ima vlastitu policiju. Prema popisu stanovništva iz 2021. godine, otok je imao samo 81 stanovnika. Neki od susjeda Jeffa Bezosa na otoku su Tom Brady, Ivanka Trump, Jared Kushner i Julio Iglesias, prenosi New York Post.

Na otoku se još nalazi golf teren s 18 rupa i proteže se na 294 hektara. Ispred vila na pristaništima od tikovine usidrena su skupa plovila, a uskoro bi tamo mogli očekivati i usidrenje Bezosove jahte Kore vrijedne 500 milijuna dolara koja ima podlogu za slijetanje helikoptera i bazen.

Bezos još posjeduje nekretninu od 5,3 hektara u bogatoj četvrti Medina u Washingtonu, ranč od 30,000 hektara u zapadnom Teksasu, stan na Petoj aveniji u New Yorku te vilu na Beverly Hillsu u Kaliforniji. Na neki se način ovaj 59-godišnji multimilijarder kupnjom nekretnina na Floridi vratio kući jer je upravo u Miamiju završio srednju školu 1982. godine.

Pogledajte ovdje kako je obnovljena jedna od najpoznatijih hrvatskih vila.

Copy link
Powered by Social Snap