Pretraga

Privlačenje deficitarnog kadra: Županija objavila poziv za dodjelu stambenih kredita zdravstvenim radnicima

A- A+

Istarska županija objavila je na svojim službenim stranicama Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu stambenih kredita zdravstvenim radnicima ‘ISTRAMEDIC 2021’. Projekt je to kojim se odgovara na sve veću potrebu  za zdravstvenim kadrom u Općoj bolnici Pula, Specijalnoj bolnici za ortopediju i rehabilitaciju ‘Martin Horvat’ Rovinj – Rovigno, Nastavnom zavodu za hitnu medicinu Istarske županije i Istarskim domovima zdravlja.

Krediti za zdravstvene djelatnike, ilustracija | foto: Unsplash

Projekt ‘ISTRAMEDIC‘ aktivan je od 2019. godine.

Istarska županija objavila je na svojim službenim stranicama Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu stambenih kredita ‘ISTRAMEDIC 2021’. Cilj ovog poziva je osiguravanje povoljnijih uvjeta stambenog kreditiranja za zdravstvene djelatnike zaposlene u zdravstvenim ustanovama čiji je osnivač Istarska županija i sve one koje to žele postati kako bi se osigurali uvjeti za kontinuirano pružanje i unapređenje sveobuhvatne zdravstvene zaštite građana Istarske županije.

Kreditna linija ‘ISTRAMEDIC’ započela je s implementacijom još 2019. godine kao odgovor na sve veću potrebu za zdravstvenim kadrom u Općoj bolnici Pula, Specijalnoj bolnici za ortopediju i rehabilitaciju „Martin Horvat“ Rovinj – Rovigno, Nastavnom zavodu za hitnu medicinu Istarske županije i Istarskim domovima zdravlja.

Izdvojeni članak

Zavod za statistiku otkrio prosječnu cijenu novih stanova u Hrvatskoj

Naglasak na deficitarne kadrove

Ugovori o suradnji, potpisani su s pet poslovnih banaka, Privrednom bankom Zagreb d.d., Istarskom kreditnom bankom Umag d.d., OTP bankom d.d., Zagrebačkom bankom d.d. i Erste & Steiermärkische bank d.d.  te su osigurane vrlo povoljne kamatne stope koje se kreću od 2,00 do 2,85 posto.

Izdvojeni članak

Tri najveće greške pri kupnji nekretnine: Financijska blogerica otkrila jeste li spremni za prvi dom

– Kako bi se naglasak stavio na deficitarne kadrove koji su trenutno najpotrebniji našim institucijama, Istarska županija odlučila je ugovorene kamatne stope dodatno subvencionirati s 1,5 posto što znači da se one, za deficitarne kadrove, kreću od 0,5 do 1,35 posto uz uvjet da se subvencija daje na maksimalni rok od 7 godina i do iznosa od 750.000,00 kuna, navode na stranicama Županije te dodaju da tražitelji mogu uzimati i duže kredite i na veće iznose, ali da razliku snose sami po redovnim uvjetima ove linije.

Javni poziv bit će otvoren do iskorištenja sredstava. Svi zainteresirani mogu se obratiti navedenim Bankama radi ugovaranja stambenih kredita, a informacije mogu dobiti i u Upravnom odjelu za gospodarstvo Istarske županije.

Copy link
Powered by Social Snap