Pretraga

U Slavonskom Brodu se grade dvije stambene zgrade: Uselit će se 10 mladih obitelji

A- A+

U Slavonskom Brodu se grade dvije nove stambene zgrade namijenjene mladim obiteljima. U njima će se nalaziti 10 trosobnih stanova površine 62.54 m2.

U tijeku je izgradnja dvije stambene zgrade | foto: Grad Slavonski Brod

Grad Slavonski Brod u ožujku ove godine, s odabranim izvođačem radova potpisao je ugovor o izgradnji dvije nove stambene zgrade namijenjene mladim obiteljima. Trenutno se uz postojećih šest stambenih zgrada (Ulica Vida Došena i Naselje Marka Majstorovića) odvijaju radovi na izgradnji dvije nove zgrade u kojima će se nalaziti 10 trosobnih stanova.

Površina stanova će iznositi 62.54 m2, a sastojat će se od ulaznog prostora, dvije sobe, dnevnog boravka s blagovaonicom, kuhinje i ostave te vanjskim natkrivenim prostorom (lođa). Stanovi će biti povezani zajedničkim stubištem uz koje se na nivou prizemlja nalazi prostor za spremište kao i natkriveni vanjski ulazni prostor te odvojeni prostor za odlaganje otpada.

Izdvojeni članak

Slavonski Brod poklonio mladim obiteljima građevinska zemljišta za izgradnju kuća

Ovime Grad nastavlja demografsku mjeru koja pomaže mladim obiteljima da riješe svoje stambeno pitanje bez kreditnih zaduženja. Mlade obitelji, plaćaju mjesečni najam, a nakon 10 godina stan mogu otkupiti od Grada pri čemu im se sve do tada uplaćene mjesečne najamnine uračunavaju u otkupnu cijenu stana. Do sada su ovu mjeru iskoristile 32 mlade obitelji, a dovršetkom radova na izgradnji dvije nove stambene zgrade priključit će im se 10 novih obitelji.

Copy link
Powered by Social Snap