Pretraga

Basist iz Red Hot Chilli Peppersa financirao izgradnju dječjeg igrališta u Los Angelesu

A- A+

Basist američkog rock benda Red Hot Chilli Peppers – Flea, u suradnji s američkim arhitektonskim studijem NBBJ, financirao je projekt izgradnje dječjeg igrališta u stambenoj četvrti Watts u kalifornijskom Los Angelesu. Cilj izgradnje bio je obogaćivanje prostora u Nickerson Gardensu, najvećem projektu socijalnog stanovanja na zapadnoj obali SAD-a.

Dječje igralište

Dječje igralište | foto: Pexels.com

Projekt je uključivao obnovu 17.656 četvornih metara (1.640 četvornih metara) prostora za igralište. Postavljeni su tobogani, vrtuljci i tobogani za djecu. Igralište ima površinu izrađenu od recikliranih materijala jer se, prema riječima izvođača, lako čisti i popravlja. Sprave su obojene nijansama narančaste i žute jer su otpornije na blijeđenje.

Predsjednik radne skupine Watts Gang Donny Joubert izjavio je da ovo igralište predstavlja nešto puno više od mjesta za igru te dodao da je Fleino ulaganje u ovu zajednicu podsjetnik da nisu zaboravljena, prenosi Dezeen.

Tim je surađivao sa Stambenom upravom grada Los Angelesa, a Flea se kao volonter pridružio pomaganju zajednice još za vrijeme pandemije Covid-19. Arhitektonski studio NBBJ u projektu je sudjelovao potpuno besplatno.

Copy link
Powered by Social Snap