Pretraga

Vila Brada Pitta u Los Angelesu košta ‘samo’ pet milijuna eura, a dizajnirao ju je poznati arhitekt

A- A+

Od ovakvih velebnih arhitektonskih zdanja zastaje dah. Navikli smo da većina glumaca, pjevača, sportaša i ostalih celebrityja, živi u skupocjenim vilama. Holivudski glumac Brad Pitt prošle je godine kupio kuću u elitnoj četvrti Los Feliz u Los Angelesu za pet milijuna eura, što se za holivudske prilike smatra skromnim iznosom. Vila koju još nazivaju i ‘čelična kuća’, ima 185 četvornih metara i otvoren pogled prema gradu. Djelo je arhitekta Neila M. Johnsona.

Kuća Brada Pitta u Los Angelesu

Kuća Brada Pitta u Los Angelesu | Foto: screenshot Famous Luxury/YouTube

Poznati holivudski glumac Brad Pitt, prošle je godine kupio luksuznu ‘čeličnu kuću’ za ‘skromnih’ pet milijuna eura. Nalazi se u četvrti Los Feliz u kalifornijskom Los Angelesu. Cijena vile u kojoj ovaj glumac živi se za holivudske prilike smatra skromnom.

‘Čelična kuća’ ima tri spavaće sobe i dvije kupaonice. Dizajnirao ju je arhitekt Neil M. Johnson 1960. godine, a svoj je nadimak kuća zaradila zbog svoje tada vrlo moderne konstrukcije. Prostire se na dvije tisuće kvadratnih metara, a ima i vlastiti bazen te saunu. Nakon što se uselio, Brad Pitt je napravio neke preinake na kući, primjerice postavivši solarne panele na krov, piše gloria.hr.

Izdvojeni članak

Najskuplja kuća na prodaju u SAD-u prava je sitnica za one s dubokim džepovima

Glumčevo bogatstvo procjenjuje se na više od 370 milijuna eura. Prije nego što je postao vlasnik ‘čelične kuće’, prodao je ogromno imanje za 36 milijuna eura, također u Los Felizu. Tamo je živio s bivšom suprugom Angelinom Jolie i njihovo šestero djece. Nakon toga, kupio je ovaj skromniji arhitektonski biser i preselio se tamo sa svojom novom djevojkom dizanjericom nakita Ines de Ramon.

Vila od čelika i stakla kroz godine je promijenila mnogo vlasnika. Nekada je u njoj živio James Valentine, gitarist grupe Maroon 5, a kasnije bogatašica Aileen Getty, koja ga je prodala Bradu Pittu. Los Feliz je elitna četvrt prepuna ovakvih vila, a nekoliko je kuća u susjedstvu projektirao veliki američki arhitekt Frank Lloyd Wright.

Otkrijte ovdje kako izgleda pet luksuznih kuća slavnih američkih glumica i glumaca te pronađite onu koja vam je najljepša.

Copy link
Powered by Social Snap