Pretraga

Pet luksuznih kuća slavnih: koja je od ovih kuća iz vaših snova?

A- A+

Svatko od nas je bar jednom mislima odlutao u svoju idealnu kuću. Ove kuće poznatih su odlični primjeri kuća iz fantazija običnih smrtnika. Koja je od ovih luksuznih kuća iz Vaših snova?

Bruce Willis – Kuća | Screenshot/Youtube

Kuća iz snova za svakoga od nas je drugačija. Netko zamišlja veliku kuću na plaži gdje nema nikoga. Netko pak vilu u Beverly Hillsu gdje su susjedi najpoznatije osobe na svijetu. Možda netko želi kuću na vrhu brda s pogledom na pejzaž, kuću na malom otočiću na Karabima. Vlastiti glazbeni studio ili košarkaško igralište? Svaka od ovih luksuznih kuća je jedinstvena i na drugoj lokaciji. Možda je jedna od njih baš ona koju ste zamišljali.

1. Eddie Murphy

Kuća jednog od najpoznatijih afroameričkih komičara svih vremena, pravi je primjer spoja modernog interijera s pejzažem koji okružuje parcelu. Kuća ima direktan pogled na jezero u predgrađu Sacramenta (California). Zemljište zauzima oko 10.000 kvadratnih metara brda na kojem se nalazi. Eddie je kuću prodao za 5.5 milijuna američkih dolara iako je tražio deset. Sama glavna vila ima oko 1.200 metara kvadratnih dok kuća za goste ima oko 483 metara kvadratnih. Sigurno nije loše biti Eddiev gost. Osim bazena bez rubova s pogledom na pejzaž, kuća se sastoji i od teretane (110m2), sobe za biljar, sobe s arkadnim igrama, vlastitog kina… No, prvo što upadne u oko je sami ulaz u kuću kojeg krase dvojno stubište s lijeve i desne strane. U viktorijanskom stilu daje kući na eleganciji. Osim ovakvih specijalnih soba namijenjenih za osobne interese, kuća sadrži i deset spavaćih soba i deset kupaonica.

2. Will Smith

Procjenjuje se da Will Smith i njegova supruga Jada Pinkett Smith zajedno dijele oko 320 milijuna američkih dolara. Kuća je veličine otprilike 2.322 kvadratna metra na imanju otprilike 600.000 kvadratnih metara. Kuća ima devet spavaćih soba. Trebalo je punih sedam godina da se kuća izgradi (2003.-2010.). Sve je prepuno afričkih obilježja i znakovlja. Čak postoji i spiritualna soba za meditaciju. No, postoje je i dalje moderne prostorije poput studija za snimanje glazbe, garaža za sedam autiju. Poznat kao ljubitelj sporta, Will je svoje imanje opremio s košarkaškim, odbojkaškim i teniskim igralištem. Uz to naravno i ima veliki bazen. Imanje ima čak i svoje vlastito jezero. Nasred jezera se nalazi otočić sa sjenicom za koju Will kaže da mu je najdraže mjesto na imanju.

3. Jason Statham

Poznati britanski glumac je svoju renoviranu kuću stavio na prodaju u 2020. godini na vrijednosti od sedam milijuna američkih dolara. Statham je kuću kupio 2015. godine te sa svojim timom dizajnera i arhitekata krenuo u preuređivanje. Pošto je kuća izgrađena 1957. godine, pokušali su spojiti klasični izgled s modernističkim dizajnom. Kuća je prepuna velikih prozora i staklenih stijena koje joj daju puno svjetlosti i pogled prema oceanu koji oduzima dah. Stambeni prostor je površine približno 280 metara kvadratnih i sadrži četiri spavaće sobe i tri kupaonice. Kuća se nalazi u Malibuu uz samu obalu. Kuća ima i privatnu plažu koju dijeli s ostalim kućama u blizini. Naravno, susjedi su ipak Tom Hanks, Stig, Edward Norton…

4. Jennifer Anniston

Zvijezda “Prijatelja”, Jen Anniston, živi u prekrasnoj vili u Bel Airu vrijednoj 21 milijun američkih dolara. Kuća je površine od 790 kvadratnih metara. Izgrađena je 1967. no od onda je nekoliko puta renovirana. Ima veliki bazen, sobu s arkadnim igrama i vinski podrum. Blagovaonica može zaprimiti i do 24 gosta. Uz to, zanimljivo je što kuhinja ima pećnicu samo za pizze.

5. Bruce Willis

27 milijuna vrijedna vila, nalazi se na Karipskim otocima. Posjed ima 11 spavaćih soba te 13 kupaonica. Smještena je na privatnoj plaži sa savršenim pogledom na Karibe. Posjed je površine 36.400 metara kvadratnih s glavnom kućom od 5 spavaćih soba te dvije kuće za goste. Osim privatne plaže, dostupan je pristup obližnjem rezortu. Posjed ima oko 1.700 kvadratnih metara stambenog prostora. Oko kuće se nalaze četiri bazena, od kojih je jedan 230 kvadrata. Kuća je okružena palmama i prirodom. Jedina mana je što nije u blizini niti jednog velikog pa prilaz i odlazak iz kuće u hitnim situacijama može biti kompliciran.

Copy link
Powered by Social Snap