Pretraga

Bauhaus ove godine ukinuo prodaju pirotehnike: ‘To stvara stres djeci i kućnim ljubimcima’

A- A+

Trgovina Bauhaus ove je godine odlučila povući svu pirotehniku iz svog asortimana, objavili su na Facebooku. Time su se pridružili plemenitom cilju, većoj sigurnosti građana i životinja. Kažu kako povlačenjem pirotehnike iz prodaje žele doprinijeti smanjivanju ozljeda uzrokovanih njenom nepravilnom uporabom. Također, kažu kako pirotehnika stvara veliki stres maloj djeci, ali i kućnim ljubimcima te bi smanjenjem njene uporabe uvelike utjecali na njihovo zdravlje i radost.

Bauhaus | Foto: Facebook

– Blagdansko vrijeme za nas predstavlja mir i sreću, stoga poklonimo našim najmilijima blagdane bez straha i stresa – poručuju iz Bauhausa na Facebooku.

Zakonska zabrana

Podsjetimo, od 2. siječnja 2021. godine stupila je na snagu zakonska zabrana prodaje i uporabe petardi i redenika kategorija F2 i F3. petardi.

– Osim zagađenja okoliša i trovanja zraka u zimskim danima kada je kvaliteta zraka ionako loša, petarde i ostala pirotehnička sredstva ne samo da štete kućnim životinjama od koje mnoge i teže stradaju već petarde i vatrometi smrtno ugrožavaju divlje životinje. To je osobito slučaj s pticama koje se, uz borbu za hranu i toplinu, doslovno bore za život te iscrpljene umiru na cestama i po parkovima – poručili su iz udruge ‘Prijatelji životinja’ još prošle godine ukazujući na probleme koje uzrokuje pirotehnika.

Copy link
Powered by Social Snap