Pretraga

U kojoj trgovini je najjeftiniji cement? Usporedili smo cijene najpoznatijih

A- A+

Cement je jedan od osnovnih građevinskih materijala. Usporedili smo cijene više vrsta cementa u nekoliko trgovina i trgovačkih lanaca kako bismo saznali gdje je najjeftiniji.

Miješalica | Pixabay

Cement je građevinski vezivni materijal koji se dobiva od vapnenca i lapora. Kada se pomiješa s određenim omjerima pijeska, tucanika i vode, mogu se dobiti žbuka, mort ili beton. Pošto je cement jedan od najkorištenijih materijala na gradilištima zanima nas koliko varira njegova cijena u različitim trgovinama i naravno, gdje je najniža.

Cement NEXE GRAND 42,5N

Cement Grand NEXE miješani je portlandski cement razreda čvrstoće 42.5N. U Pevexu je cijena za vreću od 25 kilograma 29,90 kuna ili 3,97 eura. U Bauhausu je cijena identična kao i u Pevexu. Treba nadodati da u Bauhaus i Pevex možete doći u trgovinu i kupiti odmah. Online kupnjom u trgovini Ikoma vreća od 25 kilograma ovoga cementa košta 31 kunu ili 4 eura. Također, pošto je kupnja online, brza dostava donosi proizvod u roku od dva do šest dana. U trgovini Profi Baucentar webshop cijena vreće je 31,50 kunu ili 4,18 eura. Dakle, najjeftiniji cement ovog proizvođača može se kupiti u Pevexu i Bauhausu.

Izdvojeni članak

Novi podaci: U kolovozu najviše cijene građevinskog materijala u sedam godina

Cement Strukto 42,5N

Cement Strukto od Dalmacijacementa namijenjen je za manja betoniranja i čvrstoće je 42.5N. U Pevexu je njegova cijena 22,59 kune ili 3 eura za vreću od 25 kilograma, što ispadne 90 lipa ili 12 centi po kilogramu. U Bauhausu je cijena za vreću od 25 kilograma nešto skuplja, 30,90 kuna ili 4,10 eura. Po kilogramu bi to ispalo 1,25 kuna ili 16 centi. U trgovačkom lancu ERA commerce cijena za vreću od 20 kilograma je 29,90 kuna ili 3,97 eura. Cijena jednog kilograma ovog cementa ispadne 1,5 kuna ili 20 centi. Dakle, najjeftiniji cement ovog proizvođača se može kupiti u Pevexu. Cijene cementra proizvođača Strukto je računata i po kilogramu jer svaki trgovački lanac ima vreću cementra drugačije težine.

Treba naglasiti kako je ovaj tekst pisan 14. rujna 2022. godine i sve cijene su navedene u tim iznosima na web stranicama trgovina.

Cijene cementa | foto: Bauštela.hr

Copy link
Powered by Social Snap