Pretraga

Novi podaci: U kolovozu najviše cijene građevinskog materijala u sedam godina

A- A+

Prema najnovijim podacima, građevinski materijal u kolovozu ima najviše cijene u posljednjih sedam godina. U kolovozu je materijal poskupio za 9,9 posto u odnosu na kolovoz 2021. godine. Iako su to loše vijesti, iz mjeseca u mjesec, lipanj ima najmanje poskupljenje u 2022. s 0,4 posto.

Cijene građevinskog materijala | DZS

Prema najnovijim brojkama Državnog zavoda za statistiku, proizvođačke cijene građevinskog materijala ne prestaju rasti. Ovog kolovoza se trend nastavlja pa cijene iz mjeseca u mjesec cijene vrtoglavo idu u nebo. Rast cijena najbolje je prikazan na grafu DZS-a kojeg možete vidjeti u tekstu. Ako usporedimo proizvođačke cijene građevnog materijala na domaćem tržištu u kolovozu 2022. s prosjekom 2015. godine, tada su više za 18,5%.

Izdvojeni članak

Vrijednost izvršenih radova u drugom kvartalu veća za 13,3 posto nego prošle godine

Ovaj kolovoz ima drugu najveću razliku između dva ista mjeseca susjednih godina. Naime, u ovom kolovozu je cijena porasla za 9,9 posto u odnosu na kolovoz 2021. godine. U 2022. godini je svaki mjesec kontinuirano rušio ovaj rekord do ovog kolovoza, koji ima manje poskupljenje od srpnja.

Cijene građevinskog materijala ne prestaju rasti, ali proporcionalno tomu raste i obujam građevinskih radova. Budi se pitanje koliko još sektor, ako nastavi ovim trendom, može izdržati bez kolapsa.

Copy link
Powered by Social Snap