Pretraga

Dobro organizirana četvorka prodavala tuđe građevinsko zemljište na biogradskom području

A- A+

Ekipa od četiri osobe lažirala je podatke o vlasništvu građevinskog zemljišta te ga preko oglasnika pokušala prodati. Za potencijalne kupce dvoje njih je glumilo opunomoćenike vlasnika, a dvoje stvarne vlasnike zemljišta. Uhićeni su prije nego što su uspjeli provesti krađu u djelo te su u pritvoru zbog neovlaštenog korištenja osobnih podataka i pokušaja prijevare.

policija

Ilustracija | foto: PU splitsko-dalmatinska

Policijski službenici organiziranog kriminaliteta Službe kriminalističke policije PU zadarske u suradnji s policijskim službenicima PU Zagrebačke, dovršili su kriminalističko istraživanje kaznenog djela nedozvoljene uporabe osobnih podataka i prijevare nad dvoje hrvatskih te dvoje stranih državljana.

Kako izvještava PU Zadarska, sumnja se da su četiri osobe, 35-godišnji hrvatski državljanin, 29-godišnja hrvatska državljanka, 44-godišnji državljanin  i 46-godišnja državljanka Srbije, pokušali prodati građevinsko zemljište koje nije njihovo. Prema prethodnom međusobnom dogovoru, a u cilju stjecanja znatne protupravne imovinske koristi, lažnim prikazivanjem činjenica i koristeći tuđe osobne podatke prodavali su nekretnine dovodeći u zabludu zainteresirane kupce zemljišta na biogradskom području.

Naime, početkom kolovoza dogovorno su na internetskom portalu objavili oglas za prodaju građevinskog zemljišta na  biogradskom području, neovlašteno koristeći osobne podatke dvoje vlasnika. Na oglas su se javile dvije osobe koje je potom dobro organizirana četvorka dovela u zabludu. Jedan od njih se lažno predstavljao kao opunomoćenik stvarnih vlasnika, dok mu je drugi u tomu pomagao. Drugih dvoje su se trebali lažno predstaviti zainteresiranim kupcima kao stvarni vlasnici zemljišta, navodeći ih pri tom da s istima sklope kupoprodajni ugovor o kupnji nekretnine. Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, sve četvero osumnjičenih su uz kaznenu prijavu zbog kaznenih djela neovlaštene uporaba osobnih podataka i kaznenog djela prijevare u pokušaju pritvoreni.

Copy link
Powered by Social Snap