Pretraga

Od travnja do kolovoza preuzimao građevinski materijal, ali ga nije plaćao

A- A+

Muškarac je kroz razdoblje od četiri mjeseca s odgodom plaćanja kupovao građevinski materijal u trgovini na zadarskom području, računi su se gomilali, a on ih nije podmirivao. Na kraju ga ja trgovac prijavio policiji zbog čega je protiv njega podnesena kaznena prijava.

građevinski materijal

građevinski materijal| foto: Freepik

Policijski službenici Policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 53-godišnjim hrvatskim državljaninom kojeg se sumnjiči za prijevaru. Sumnjiči se da je tijekom godine, od travnja do kolovoza 2023.godine u poslovnici trgovačkog društva u Zadru, uz odgodu plaćanja preuzimao građevinski materijal vrijednosti preko 9 tisuća eura, koji nije u roku platio. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog prijevare.

Izdvojeni članak

Krađa na gradilištu, pobjegli s građevinskim materijalom vrijednim 4.500 eura

Također, PU Zadarska dovršila i kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjim hrvatskim državljaninom, kojeg se sumnjiči da je kao zaposlenik trgovačkog društva sa zadarskog područja u svibnju ove godine, s ciljem da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist, protupravno prisvojio trgovačku robu koja mu je bila povjerena u radu. Navedenu robu potom je prodavao trećim osobama, dok je dio robe zadržao za sebe, koji dio je oduzet od njega tijekom kriminalističkog istraživanja.  Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelom iznosi više od 10 tisuća eura, a porotiv osumnjičenog se  podnosi kaznena prijava nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru.

Copy link
Powered by Social Snap