Pretraga

Glazbom za žrtve potresa: “Healing Sounds – Croatia Earthquakes Relief Project”

A- A+

Objavljen je drugi singl dobrotvorne kompilacije “Healing Sounds – Croatia Earthquakes Relief Project”. Riječ je o drugom singlu sisačkog producenta Zarkoffa, čiji je rodni grad Sisak pretrpio velike štete u razornim potresima. Singl, Short Existence, drugi je od ukupno tri singla koji su dio dobrotvorne kompilacije.

kompilacija sisak

Healing Sounds | foto: Screenshot Zarkoff

Objavljen je novi, drugi po redu, singl s nadolazeće dobrotvorne kompilacije ‘Healing Sounds – Croatia Earthquakes Relief Project’.

Sisački producent Zarkoff objavio je drugi singl s dobrotvorne kompilacije. ‘Short Existence‘ ime je singla kojim autor dočarava prizore potresom razrušene crkve u Sisku.

– Ona crkva za mene ima osobno značenje. Nisam religiozan, ali kuća mojih roditelja, gdje sam odrastao, nalazi se samo 300 m odande, tako da mi je vizura te crkve uvijek bila nešto “domaće”. I to jutro prije potresa sam bio tamo, pored te crkve sam obično šetao psa, ali nikada u životu nisam ušao unutra, rekao je autor za PDV.

Izdvojeni članak

Zagrebački glazbenik krenuo s kampanjom prikupljanja donacija za potresom pogođena područja

Posveta žrtvi potresa

Iza izgleda naslovnice ovog singla stoji ilustrator Luka Vucić. Naslovnicu je posvetio jednoj od žrtava razornog potresa, gospodinu Stanku Zecu koji je stradao u crkvi dok je navodno čistio orgulje od žbuke koja je na njih pala zbog potresa koji se dogodio dan ranije.

– Obzirom da je u potresu u toj crkvi preminuo orguljaš po imenu Stanko Zec, mislio sam da bi bilo u redu da stavimo njega kako i dalje svira. Nesreća se dogodila iz njegove ljubavi prema orguljama i crkvi. Imao je potrebu da ide svojim orguljama, da svira, da pjeva i da se brine za njih, što je i činio dugi niz godina s velikom ljubavlju, navodi Vucić za PDV.

[bandcamp width=100% height=120 album=2094335863 size=large bgcol=ffffff linkcol=0687f5 tracklist=false artwork=small]

Godišnjica zagrebačkog potresa

Kompilacija će biti objavljena u digitalnom formatu, kao i na vinilu u dva dijela. Kompilacijski album sadrži uglavnom ekskluzivne kompozicije, nastale isključivo za ovu priliku, a na njemu se zasad nalaze (abecednim redoslijedom): Andrea Ljekaj, Antonio Zuza, Disrupted Project, Egoless, Fabris Audio, Insolate, Ivan Komlinovic, Jan Kinčl & Regis Kattie, Kodin, Koolade, Le Chocolat Noir, Laseech, Microslav, Qwerty, PEZNT, Petar Dundov & Ilija Rudman, RFMN, Sergej Snooze, VRH, Zarkoff, navode iz PDV-a.

Objavljivanje kompilacije planirano je za ponedjeljak 22. ožujka, na dan godišnjice zagrebačkog potresa, a sredstva je u međuvremenu moguće uplatiti u funding kampanji.

Izdvojeni članak

Humanitarna priča: Prodaja fotografija za obnovu nakon potresa

Copy link
Powered by Social Snap