Pretraga

Dogovorio izvođenje građevinskih radova koje nikada nije obavio: Pričinjena šteta veća je od 50 tisuća kuna

A- A+

Osumnjičeni 31-godišnjak je od oštećenog uzeo predujam u iznosu od 53 671 kunu i lažno mu obećao da će građevinski radovi u stanu biti obavljeni kroz naredna dva mjeseca. Predujam mu je oštećeni isplatio na ruke.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo “Prijevara u gospodarskom poslovanju”. Sumnja se da je osumnjičeni kao odgovorna osoba u trgovačkom društvu iz Zagreba početkom veljače 2021. godine s oštećenim 32-godišnjakom potpisao aneks ranije sklopljenog ugovora o izvođenju građevinskih radova u stanu te je zatražio predujam u iznosu od 53 671 kuna koji mu je oštećeni isplatio na ruke.

Izdvojeni članak

Prevarili 69-godišnjaka iz Petrinje: Obećali mu pomoći oko obnove i ukrali mu više desetaka tisuća kuna

– Osumnjičeni je lažno prikazanim činjenicama 32-godišnjaka doveo u zabludu da će radovi biti obavljeni kroz naredna dva mjeseca, dok se on kao niti zaposlenici njegovog trgovačkog društva nikada nisu pojavili na gradilištu niti su dogovorene radove obavili. Pričinjena materijalna šteta u korist trgovačkog društva iznosi 53 671 kunu. Nakon dovršenoga kriminalističkoga istraživanja protiv osumnjičenog je podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, napisali su iz Policijske uprave zagrebačke.

Copy link
Powered by Social Snap