Pretraga

Društvo arhitekata Zadra provodi vrlo zanimljiv natječaj: Tko će osmisliti novi izgled bivše vojarne?

A- A+

Društvo arhitekata Zadra organizira i provodi, a Grad Zadar raspisuje projektni natječaj za izradu idejnog rješenja uređenja prostora bivše vojarne. Evo tko sve može sudjelovati u osmišljavanju izgleda nekadašnje zadarske vojarne.

društvo arhitekata zadra

Uređenje prostora bivše vojarne | foto: Društvo arhitekata Zadra

Rok predaje natječajnih radova za uređenje bivše vojarne u Ulici Stjepana Radića u Zadru je ponedjeljak, 23. kolovoza.

Društvo arhitekata Zadra objavilo je na svojim službenim stranicama natječaj za izradu idejnog rješenja uređenja prostora bivše vojarne u Zadru. Natječaj je raspisao Grad Zadar, a prvi obilazak lokacije koja je njime obuhvaćena bit će održan 03. srpnja s početkom u 11 sati.

Za rad koji osvoji nagradu za prvo mjesto bit će dodijeljena i novčana nagrada u iznosu od 80.000,00 kuna neto.

Tko može sudjelovati?

Pravo sudjelovanja u projektnom natječaju Grada Zadra i Društva arhitekata Zadra imaju sve stručne fizičke ili pravne osobe bez obzira na mjesto sjedišta, odnosno prebivališta. Sposobnost natjecatelja je bila zadovoljena ako je najmanje jedan autor natječajnog rada ovlašteni arhitekt ili ovlašteni arhitekt urbanist. Natjecatelj može za izradu natječajnog rada angažirati i druge stručnjake specijaliste u pojedinom području.

S druge strane, na natječaju ne mogu sudjelovati: zaposlenici Raspisivača, zaposlenici Provoditelja u slučaju da je provoditelj pravna ili fizička osoba – ured ovlaštenog arhitekta, Voditelj natječaja, zamjenik Voditelja natječaja, članovi Ocjenjivačkog suda i njihovi zamjenici, tajnik natječaja, članovi tehničke komisije, izrađivač natječajnog elaborata, stručni savjetnici, kao i njihovi bliski srodnici u prvom i drugom koljenu, kao ni njihovi bračni ili izvanbračni drugovi, te neposredni suradnici, kao i svi ostali koji bi narušili ravnopravnost natjecatelja ili neovisno odlučivanje ocjenjivačkog suda.

Izdvojeni članak

Bolnički zid nikada nije izgledao veselije: Zadarske maturantice oslikale mural koji nosi posebnu poruku

Ocjenjivački sud sastavljen je od pet članova, a oni su Saša Begović izv.prof. art., dipl.ing.arh., Krešimir Damjanović, mag.ing.arch., Nives Kozulić, dipl.ing.arh., Ante Ćurković, mag.pol. i  Anita Mijić, dipl. tur. komunikolog.

Nagrade namijenjene za kandidate čiji radovi osvoje jedno od prvih pet mjesta bit će nadopunjene i novčanim iznosom od ukupno 200.000 kuna, od kojih 80.000 odlazi za nagradu za prvo mjesto, 50.000 za drugo, 30.000 za treće, 24.000 za drugo te 16.000 za treće mjesto.

Svi zainteresirani kandidati moguća dodatna pitanja mogu uputiti do 05. srpnja na adresu elektroničke pošte natjecaj.sradic@gmail.com, dok su detalji natječaja dostupni na stranicama Društva arhitekata Zadra. Natječajni elaborat mogu preuzeti na poveznici.

Društvo arhitekata Zadra provodi vrlo zanimljiv natječaj: Tko će osmisliti novi izgled bivše vojarne?
Share via
Copy link
Powered by Social Snap