Pretraga

Bolnički zid nikada nije izgledao veselije: Zadarske maturantice oslikale mural koji nosi posebnu poruku

A- A+

Maturantice zadarske Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn sivom bolničkom zidu dale su potpuno novi izgled. Na molbu Opće bolnice Zadar učenice su na vanjskom zidu zgrade oslikale mural koji postaje simbol rada hrabrih medicinskih djelatnika tijekom protekle i tekuće godine u borbi s pandemijom.

Opća bolnica Zadar – mural | foto: Škola primijenjene umjetnosti i dizajna Zadar

Učenici Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn Zadar prošlog proljeća oslikali su mural na zadarskom Višnjiku, a ove godine na red je došla zadarska bolnica.

Sara Troskot, Filipa Ivanda i Lorena Mamić maturantice su zadarske Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn. Upravo su njihove vješte i talentirane ruke oslikale vanjski zid Opće bolnice Zadar koji je time od sive točke uz gradsku prometnicu postao dom šarenog murala koji nastao u čast djelatnika bolnice čiji je rad tijekom protekle i tekuće godine obilježen pandemijom koronavirusa.

Opća bolnica Zadar – mural | foto: Škola primijenjene umjetnosti i dizajna Zadar

– Jeste li primijetili kako ŠPUD-ovci kao neki superheroji bojama razvesele cijeli grad baš kad nam je to svima potrebno, navode iz Škole čiji su nastavnici Martina Beneta i Josip Švaljek pratili rad svojih maturantica.

Lijepe vijesti u sivom danu! 😃 Jeste li primijetili kako ŠPUD-ovci kao neki superheroji bojama razvesele cijeli grad baš…

Objavljuje Škola primijenjene umjetnosti i dizajna, ZadarPonedjeljak, 26. travnja 2021.

Copy link
Powered by Social Snap