Pretraga

Đuro Đaković potpisao ugovor sa Švicarcima vrijedan 83 milijuna kuna

A- A+

Đuro Đaković Specijalna vozila d.d., društvo u sastavu grupacije  Đuro Đaković, je sa švicarskim naručiteljem potpisao ugovor za proizvodnju i isporuku teretnih vagona Shimmns u vrijednosti od 83 milijuna kuna. Isporuka vagona planirana je tijekom druge polovice 2022. godine.

Đuro Đaković Specijalna vozila | Đuro Đaković Specijalna vozila

Vagoni tipa Shimmns TTU su 4-osovinski zatvoreni vagoni namijeni za prijevoz kolutova lime, primarno korištenih u automobilskoj industriji. Kolutovi lima se postavljaju u kolijevke opremljene posebno dizajniranim mehanizmom za učvršćenje. Ovim sustavom omogućen je utovar i istovar kolutova lima korištenjem dizalice s hvataljkama, magnetom ili C-kukom, ali i bočni pristup za utovar korištenjem viličara. Od svih meteoroloških utjecaja te utjecaja okoline kolutovi lima zaštićeni su pomičnim ceradnim sustavom, piše u izvješću na Zagrebačkoj burzi.

Izdvojeni članak

Zagrebačkim tramvajima: Stoljetna tradicija javnog prijevoza u glavnom gradu

Ovim projektom tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila d.d. potvrđuje opredjeljenje i stratešku orijentaciju prema razvoju i proizvodnji vagona specijalne namjene i izvedbe, uz primjenu proizvodne opreme nove generacije kojom tvrtka u međuvremenu zaokružuje svoje razvojne i proizvodne procese.

Đuro Đaković potpisao ugovor sa Švicarcima vrijedan 83 milijuna kuna
Share via
Copy link
Powered by Social Snap