Pretraga

Dva velika propusta na novootvorenoj najskupljoj prometnici u Hrvatskoj

A- A+

Nakon što je za promet otvorena državna cesta D403 koja povezuje zapadni dio riječke luke i Zagrebačku obalu s riječkom obilaznicom te prometnim čvorom Škurinje, vrijedna oko 70 milijuna eura, brojni vozači odmah su uočili dva velika propusta. U blizini čvora Škurinje s D403 ne može se prema Puli, a nedostupna je i za vozače iz smjera Zagreba. Hrvatske ceste tvrde da je privremeno rješenje u pripremi.

Najskuplja cesta u Hrvatskoj

Najskuplja cesta u Hrvatskoj | Foto: RTL screenshot

Novootvorena najskuplja cesta u Hrvatskoj vrijedna 70 milijuna eura, kojom su se značajno trebale rasteretiti gradske ulice u zapadnom dijelu Rijeke, ima dva velika propusta koje su vozači odmah uočili. Na djelomično rekonstruiranom čvoru, na kojem je izgrađeno novo kružno raskrižje, vozila koja dolaze iz smjera Zagreba ne mogu legalno skrenuti prema D403 i Zvonimirovoj, odnosno Baračevoj ulici. Isto tako, vozila koja cestom D403 dolaze u čvor Škurinje ne mogu skrenuti prema zapadu, u smjeru graničnog prijelaza Rupa, prema Puli.

Vozila iz smjera Zagreba, koja se uključuju na čvoru Škurinje i žele se po D403 spustiti prema Zvonimirovoj ili Baračevoj ulici, to mogu učiniti jedino tako da na semaforu unutar čvora skrenu desno s obzirom na to da je prema postojećoj signalizaciji iz obje trake koje dolaze na semafor obavezno skretanje desno, izvještava Novi list.

Izdvojeni članak

Video: Otvorena najskuplja cesta u Hrvatskoj, za 70 milijuna eura konstruirali ju Kolektor, GP Krk i Euroasfalt

Vozači zatim idu prema Osječkoj ulici gdje bi trebali skrenuti lijevo pa na kružnom raskrižju, udaljenom nekoliko stotina metara dalje, napraviti puni krug, izaći na Osječku u smjeru centra pa iz nje skrenuti desno na čvor Škurinje, gdje se iz tog smjera mogu uključiti na D403.

Ti bi problemi dugoročno trebali biti riješeni izgradnjom dvaju novih kružnih raskrižja. Jedno takvo raskrižje bilo bi unutar čvora Škurinje, na mjestu sadašnjeg raskrižja sa semaforima, a drugo bi bilo na spoju čvora Škurinje s Osječkom ulicom.

Za rekonstrukciju postojećeg čvora Škurinje: raskrižje A7/DC403/Osječka ulica izdana je lokacijska dozvola, izrađen je glavni projekt te je u tijeku postupak dobivanja građevinske dozvole (…) U tijeku je izrada idejnog rješenja privremene regulacije prometa kojim će se ti smjerovi omogućiti korekcijom horizontalne, vertikalne i svjetlosne signalizacije te manjim građevinskim zahvatima. Navedeno će biti uspostavljeno po izradi projekta i ishodovanju suglasnosti te će biti na snazi do početka radova na izgradnji dva nova kružna raskrižja, odgovorili su iz Hrvatskih cesta za Novi list, no nisu naveli rokove kada bi privremeno rješenje trebalo stupiti na snagu.

O najskupljoj cesti u Hrvatskoj pisali smo i prije njezina otvorenja.

Copy link
Powered by Social Snap