Pretraga

Fotografske priče: Još nekoliko dana otvoren je natječaj za izložbu o životu i transformaciji jednog zagrebačkog kvarta

A- A+

Povodom obilježavanja Dana Travnog otvoren je natječaj za fotografiju kojom se ovjekovječio trenutak u ovom zagrebačkom kvartu poznatom po Mamutici, jednoj od najvećih stambenih zgrada u ovom dijelu Europe. Ovogodišnja izložba ‘Travno – život i transformacije’ zbog epidemioloških razloga održat će se virtualno, a prikazat će neke od najuspješniji fotografskih uradaka.

Mamutica; foto: Josipa Vrankulj | baustela.hr

Prijavljene fotografije moraju pripadati jednoj od tri kategorije natječaja koje tematiziraju život u zagrebačkom kvartu Travno.

Kulturni centar Travno objavio je Poziv na natječaj za fotografiju, a odabrane radove javnost će moći vidjeti na virtualnoj izložbi ‘Travno – život i transformacije‘. Izložba se održava povodom ovogodišnjih Dana Travnog, koji se zbog epidemiološke situacije možda neće održati kako je do sada bilo moguće.

Kako navode iz Centra, bez obzira na trenutno stanje kvart se može ovjekovječiti fotografijama koje će biti prikazane ‘makar’ na online izložbi.

Život u Travnom nekad i sad

Natječaj za fotografiju otvoren je do 15. travnja, a prijaviti se mogu baš svi. Fotografije mogu prikazivati razne motive, od ljudi, prizora, manje lijepih situacija, svega što se u kvartu zbiva.

– Potražite u Vašim fotoaparatima ili mobitelima neke dojmljive ili intrigantne prizore iz prošlogodišnjeg, protresenog i Coronom opustošenog kvarta. Možda ste kamerom zabilježili ponešto i prije toga, dok su druženja na boćalištima ili uz šah bila Vaša svakodnevica. Možda nam fotografije iz vremena kada se gradila Mamutica i kada su se gradili životi obitelji u ovom naselju, stvarala prijateljstva i susjedske družbe ispričaju neku novu priču o Travnom, navode u natječaju.

Izdvojeni članak

Utrina, Travno, Središće…: Kako su neki novozagrebački kvartovi dobili svoja imena

Teme ovogodišnje izložbe fotografija su:

  • Živjeti u Travnom,
  • Covid refleksije i
  • Nekad i danas.

Zaprimljene fotografije pregledat će stručno povjerenstvo te među njima odabrati radove za virtualnu izložbu, a najuspješniji bit će uvršteni u bazu budućih kvartovskih izložbi.

Sudjelovanje u natječaju

U natječaju mogu sudjelovati stanovnici i bivši stanovnici Travnog, stanovnici susjednih naselja, ali i cijelog Zagreba, te svi gosti i slučajni prolaznici. Svaki sudionik može poslati maksimalno šest originalnih fotografija u digitalnom formatu (jpg, jpeg), rezolucije za tisak (300 dpi), minimalnih dimenzija 10 x 15 ili 16 x 20 centimetara.

U nazivu datoteke digitalne fotografije potrebno je napisati ime i prezime autora/ice, temu, naslov, ako postoji naziv fotografije, ili redni broj i godinu nastanka. Također, potrebno je poslati i ispunjenu prijavnicu s potpisanom izjavom o pravima za objavljivanje, to jest izlaganje fotografija.

Digitalne fotografije i prijavnicu s izjavom potrebno je dostaviti u jpg ili jpeg formatu na adresu elektroničke pošte [email protected] s naznakom: “Za natječaj – Izložba: Travno – život i transformacije“.

Copy link
Powered by Social Snap