Pretraga

GIS i IT tvrtka Prehnit nastavlja sa stručnim edukacijama u planiranju i implementaciji geografskih informacijskih sustava

A- A+

GIS i IT tvrtka Prehnit je jedna vodećih hrvatskih tvrtki u području stručnog savjetovanja u planiranju i implementaciji geografskih informacijskih sustava (GIS). Mogućnost obrazovanja je ponuđena na osam razina, a kroz edukaciju, polaznici usavršavaju svoje specifične vještine koje im pomažu u ostvarenju boljih poslovnih rezultata.

GIS edukacija | foto: Prehnit

Kako objašnjava Vlatko Roland, član Uprave Prehnita, polaznici edukacije su najčešće zaposleni ljudi koji se žele dodatno educirati u području GIS-a, i na taj način ostvarili bolje rezultate u radu ili pak usavršili vještine potrebne za kvalitetnije odrađivanje projekata na kojima rade.

Mogućnost vrhunskog obrazovanja ponuđena je na osam različitih razina: Uvod u GIS, Praktične osnove GIS-a, GIS temeljni tečaj, GIS ubrzani temeljni tečaj, GIS napredni tečaj, GIS napredni specijalizirani tečaj, Primjena dronova u poslovanju i Vizualizacija poslovnih podataka, ovisno o prethodnim znanjima i potrebama svakog polaznika.

– Svojim dugogodišnjim iskustvom u edukacijama na GIS platformama, Prehnit je i u izazovnim vremenima uspješno održao brojne edukacije. Od prvog dana smo usmjereni na individualan pristup svakom polazniku i sustavno razmatramo potrebe svih svojih korisnika i klijenata, kao i njihove razine poznavanja i korištenja GIS alata, rekao je Vlatko Roland, član Uprave Prehnita.

Izdvojeni članak

Plan Adria je vodeća tvrtka u Hrvatskoj po broju bazena koje održavaju: Poslušajte njihove savjete

Prehnit je već četiri godine akreditiran od strane Hrvatske komore ovlaštenih inženjera geodezije

Dosadašnja praksa je pokazala kako polaznici najčešće izabiru GIS ubrzani temeljni tečaj, i to na platformi QGIS. Takav profil korisnika obično posjeduje određenu razinu znanja o GIS-u koju je potrebno osvježiti i nadopuniti, a češće koriste open source platformu QGIS budući da je dostupnija od komercijalne platforme ArcGIS.

Kvalitetu edukacija na platformama ArcGIS-a, vodećeg GIS komercijalnog programa koji korisnicima omogućuje najkompleksnije operacije u svim segmentima, te QGIS-a, platforme koja se koristi na međunarodnoj razini u akademskom i profesionalnom okruženju, prepoznali su i ovlašteni inženjeri geodezije, ali i vježbenici koji prikupljaju potrebne bodove za održavanje članstva u Komori, s obzirom na to da je Prehnit već četvrtu godinu akreditiran od strane Hrvatske komore ovlaštenih inženjera geodezije.

Prehnit, edukacija | foto: Prehnit

Edukacije, na koje se mogu prijaviti svi zainteresirani, do sada su uspješno savladali polaznici iz javnih i privatnih tvrtki, udruga i organizacija, a kvalitetu i važnost ovakvih specijaliziranih edukacija kroz sufinanciranje tvrtki prepoznao je i Hrvatski zavod za zapošljavanje.

Prehnit korisnicima osigurava najvišu kvalitetu usluge i najbolje uvjete za prijenos potrebnih znanja, a posljednjih nekoliko godina razvio se u respektabilnu GIS i IT tvrtku koja pruža uslugu potpore u digitalnoj transformaciji poslovanja kroz IT rješenja zasnovana na podatkovnoj znanosti, uzimajući u obzir i geografsku komponentu podataka.

Pritom savjetuje kako izraditi arhitekturu cjelokupnog sustava uključujući:

  • poslovne procese
  • prikupljanje, obradu i analizu podataka
  • automatizaciju poslovnih procesa kroz specifična IT rješenja prilagođena potrebama korisnika putem
    vizualizacije prostornih podataka koristeći interaktivnu pametnu digitalnu kartu
Izdvojeni članak

Tavela – domaća tvrtka koja se specijalizirala za obradu keramičkih ploča velikih formata

Vještine koje omogućuju kvalitetnije odrađivanje projekata

Jedinstven Prehnitov koncept edukacija podrazumijeva prilagodbu za održavanje na lokaciji naručitelja, a polaznici su posebno zadovoljni individualiziranim pristupom Prehnitovog predavača i GIS konzultanta Dragana Tasića te iskusnog mentora Vlatka Rolanda koji na dinamičan način i kroz ugodnu atmosferu polaznicima uspješno prenose svoje znanje i vještine.

Prehnitov instruktor Dragan Tasić s polaznicima QGIS edukacije | foto: Prehnit

– Svladane vještine rada u GIS okruženju i primjene dronova koristimo pri evidentiranju stanišnih tipova i obradi prikupljenih podataka. Tako prikupljeni podaci služe nam za automatizirani i digitalizirani način unosa lokacije i vrste stanišnog tipa, provođenje analiza i monitoring stanja na terenu, kazala je Tatjana Arnold Sabo, ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije.

Edukacija Primjena dronova u analizi usluga ekosustava i kartiranju ekoloških koridora | foto: Prehnit

Specifičan pristup edukacijama primarno je usmjeren na zadovoljavanje individualiziranih potreba polaznika, a jedan od rezultata tog pristupa su i tri uspješno održane edukacije za djelatnike Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije i vanjske suradnike. Polaznici su ovladali znanjem i kompetencijama korištenja alata QGIS i primjene dronova u analizi usluga ekosustava i kartiranju ekoloških koridora.

GIS i IT tvrtka Prehnit nastavlja sa stručnim edukacijama u planiranju i implementaciji geografskih informacijskih sustava
Share via
Copy link
Powered by Social Snap