Pretraga

Tavela – domaća tvrtka koja se specijalizirala za obradu keramičkih ploča velikih formata

A- A+

Arnold Prelčić Juretić vlasnik je tvrtke Tavela koja je specijalizirana za obradu keramičkih ploča velikih formata. O bogatoj ponudi usluga tvrtke i njezinim počecima razgovarali smo s ovim vizionarom koji se nije dao smesti poteškoćama na koje je naišao. Onima koji nisu vjerovali u njega i njegovu viziju dokazao je suprotno – danas ima tvrtku koja itekako odskače od ostalih na tržištu.

Arnold Prelčić Juretić / foto: Privatna arhiva

Za početak smo našeg sugovornika zamolili da nam se predstavi.

– Obiteljski sam čovjek, otac jednog djeteta. O sebi mogu reći da sam iznimno optimističan, uporan i nikada ne odustajem. Mogu slobodno reći da je moja tvrtka nastala kao posljedica tih mojih osobina. Počeci su bili teški i neizvjesni. Imao sam vrlo jasnu ideju što i kako želim, mada mnogima nije bilo jasno što radim jer ova djelatnost u to vrijeme nije postojala u Hrvatskoj. Zbog toga su me često gledali zbunjeno oni kojima sam pokušavao objasniti, priča nam Arnold.

Prekrasne Taveline stepenice / foto: Instagram

Prekrasne Taveline stepenice / foto: Instagram

Obrada i rezanje keramike je osnovna djelatnost tvrtke Tavela još od 2008. Od keramičkih pločica izrađuju posebne elemente za različite vrste namjena. To su primjerice elementi za gazišta stepenica, rubove terasa i bazena te okapni elementi, a nude i kape zidova te izradu cokla, odnosno rubnjaka. Više o ovim uslugama, ali i ostalim Tavelinim uslugama možete saznati na web stranici tvrtke tavela.hr, kao i na njihovom istoimenom Instagram profilu.

– Pojavom velikih formata došle su i potrebe za izradu kuhinjskih radnih ploča, stolova, kupaonskog namještaja, umivaonika i slično pa smo nekom logikom krenuli i u tom smjeru. Sada smo u fazi velikih promjena i prilagođavanja sve većim potrebama za obradom ploča velikih formata. Preselili smo se u veću halu, investirali u nove strojeve i opremu s ciljem da maksimalno iskoristimo sva naša iskustva i kvalitetu koju posjedujemo, dodaje Arnold.

Također treba istaknuti da je Tavela prva i jedina tvrtka u Hrvatskoj koja se bavi isključivo obradom keramike i keramičkih ploča velikih formata. Dakle ne bave se drugim materijalima već su posve specijalizirani i fokusirani na keramiku.

Što se tiče projekata koji su iza Tavele, isti su brojni.

– Na mnogo projekata smo sudjelovali. Tu ima dosta hotela od Dubrovnika do Umaga, u Zagrebu smo također jako puno toga odradili. Uglavnom smo prisutni kao kooperanti i odrađujemo svoju dionicu na velikim projektima. U tom kontekstu mogu reći da sam ponosan na partnere s kojima surađujemo. Najviše nas angažiraju upravo naši stalni partneri s kojima čvrsto surađujemo. Mislim da su najviše zadovoljni našom kvalitetom i kapacitetom, kaže nam Arnold.

Oblaganje velikoformatnim keramičkim pločama u javnim prostorima, s puno kompliciranih detalja, poseban je izazov, no Tavela ga je sa zadovoljstvom odradila / foto: Instagram

Tavelin kuhinjski otok od keramike / foto: Instagram

Ako govorimo o uslugama koje najviše idu, naš sugovornik otkriva da je trenutno najpopularnija izrada umivaoničkih pulteva i keramičkih umivaonika, dok odlično ide i izrada kuhinjskih radnih ploča te otoka.

Izdvojeni članak

Majstor keramike uskače u pomoć: Iznenadili biste se koliko novih zgrada ima probleme s hidroizolacijom brzo nakon useljenja

Postoje li neki trendovi u vašem poslu na koje bi naši čitatelji trebali obratiti pažnju, također smo pitali ovog stručnjaka za keramiku.

– Trendovi uvijek postoje. Ovo što se sada događa s keramikom velikih formata je na globalnoj razini i tek su započele ozbiljne promjene. Sama činjenica da keramičke ploče već danas mogu imitirati gotovo svaki materijal koji postoji, a kvaliteta materijala (tvrdoća, otpornost na habanje i upijanje) je značajno bolja od prirodnih originala je dovoljna da zaključimo što nas čeka u budućnosti, ističe naš sugovornik koji za buduću kupce ima samo jedan savjet, a isti glasi: “Naručite naše usluge na vrijeme jer se ponekad mora prilično dugo čekati”.

Copy link
Powered by Social Snap