Pretraga

Majstor keramike uskače u pomoć: Iznenadili biste se koliko novih zgrada ima probleme s hidroizolacijom brzo nakon useljenja

A- A+

Ako smo nešto uspjeli dokazi rubrikom “Sam svoj majstor” onda je to da stereotip koji nalaže da je kvalitetnog majstora teško naći, jednostavno ne drži vodu. Samo se treba baciti u malo detaljniju potragu i naići ćete na mnoštvo pojedinca koji su ili samostalni obrtnici ili imaju tvrtke. U svojoj smo potrazi tako naišli na Majstora keramike, a Hrvoje iz ove tvrtke je pristao popričati s nama i otkriti više o poslu kojim se njegova tvrtka bavi.

Majstor keramike je tvrtka koja se bavi ugradnjom keramike kao i hidroizolacijama kupaona i terasa. Kada govorimo o keramici, rade mini, standard i  XL formate koji su iznimno popularni zadnjih godina, kao i mozaik te dekorativni kamen. Ako govorimo o renovacijama, također uklanjanju postojeću keramiku, rade novu glazuru i zbrinjavaju građevinski otpad tom prilikom. K tome pretvaraju kade u divne “walk in” tuševe, ili postojeće kade oblažu novom keramikom. Vrše i obzidavanje ugradnih vodokotlića te ugradnju kamenih pragova i kanalica.

– Kada je u pitanju hidroizolacija, ne možemo dovoljno naglasiti važnost dobro izvedene hidroizolacije, a to je, nažalost, vrlo često urađeno loše ili nikako. Iznenadili biste se koliko novih modernih zgrada ima upravo probleme s hidroizolacijom već par godina nakon useljenja. Mi dajemo garanciju do 10 godina na hidroizolacije, ovisno o projektu, a materijali koje koristimo su tzv. „zlatni prosjek“ u odnosu cijene i kvalitete (zna se dogoditi da klijent traži ekonomičniju zamjenu, što onda i predložimo s objašnjenjima što dobivaju i gube u tom slučaju). Dapače, postoji standard ispod kojeg ne pristajemo raditi s obzirom na to da naš potpis ostaje na projektu, objašnjava Hrvoje.

Prilikom samog ugovaranja posla, klijenta najprije upoznaju s okvirnim uvjetima njihovog poslovanja, pa na terenu po uvidu u objekt, daju detaljnu pismenu ponudu s jasno određenim rokovima i datumom početka rada, što je praksa i s fizičkim i s pravnim licima.

– Smatramo da su „old school“ majstori prošlost, te da je osim što se mora „znati zanat“ sada veoma bitno biti precizan, pedantan, ali i komunikativan i pristupačan, dodaje Hrvoje koji također ističe da je Majstoru keramike svaki projekt jednako važan.

Hrvoje tako ne bi mogao izdvojiti posebno neki projekt jer u svakom daju najbolje što mogu od sebe.

– Kada dobijemo poziv koji je po preporuci zadovoljnog klijenta, to nas čini posebno motiviranima, kaže nam naš sugovornik.

“Glow in the dark” fuge / foto: majstorkeramike.com.hr

Jedini u Hrvatskoj rade „glow in the dark“ fuge

Budući da je Majstor keramike jedina hrvatska tvrtka koja nudi fuge koje svijetle u mraku, zamolili smo Hrvoja da nam podrobnije objasni o čemu se radi.

– Jedini na području Hrvatske nudimo „glow in the dark“ fuge, odnosno fuge koje imaju sposobnost akumulacije svjetlosti i samostalnog svijetljenja u mraku do 8 sati u postupnom opadanju. U svojoj osnovi su bijele, a kada se svjetlo isključi mogu svijetliti zelenom ili plavom svjetlošću. Mogu poslužiti kao originalni dekorativni moment u vašem domu ili poslovnom prostoru, a mogu također imati i funkciju lakšeg snalaženja u uvjetima slabog ili nikakvog osvjetljenja. Po svom sastavu su iste kao i bilo koje druge fuge, potpuno sigurne za zdravlje, ne sadrže fosfor niti bilo kakve štetne materije, odgovorio nam je.

Izdvojeni članak

Ako ne znate s knaufom, bolje se ne primajte pregrađivanja prostorija, nego poslušajte savjete ovog knaufera!

Na pitanje što ih posebno inspirira u radu, Hrvoje je dao jednostavan i iskren odgovor.

– Ono što me posebno raduje u ovom poslu jeste onaj trenutak kada se projekt privede kraju, te se pogledaju fotografije sa samog početka i usporede s onim što smo napravili, a znamo da je sve napravljeno našim rukama i trudom. Ti kontrasti u izgledu prostora su takvi da ponekad doista imam osjećaj da unosimo dušu prostoru. Također je ogromna pogodnost to što sami sebi određujemo tempo i dinamiku posla, kao i slobodno vrijeme, rekao nam je naš sugovornik.

I vi možete postati dio tima Majstora keramike

Za kraj smo našeg sugovornika zamolili za savjet za sve one koji se žele baviti ovim poslom.

– Za sve one koji se razmišljaju početi baviti ovim poslom, imam vrlo jednostavan savjet – samo strpljivo, strpljivo i još malo strpljivo. Strpljenje je veoma važno, ostalo se da naučiti, no ako nema strpljenja i volje za učenjem i rastom, ne postoji taj skupi alat, kao ni materijal koji to može nadoknaditi. Ukoliko postoji netko tko se ozbiljno želi baviti ovim poslom, vrijedan je i strpljiv, i upravo ovo čita, a ne zna odakle početi i kako, neka se slobodno obrati vama za naš kontakt (e – mail adresu), poručuje Hrvoje.

Majstor keramike uskače u pomoć: Iznenadili biste se koliko novih zgrada ima probleme s hidroizolacijom brzo nakon useljenja
Share via
Copy link
Powered by Social Snap