Pretraga

Grad Sisak uveo namjenske građevinske kartice

A- A+

Kao jednu od mjera pomoći nakon razornog potresa Grad Sisak uveo je namjensku građevinsku karticu. Građevinska kartica namijenjena je za sve osobe čija zgrada ima zelenu U2 i žutu PN2 oznaku uporabljivosti.

građevinska kartica

Građevinska kartica | foto: Grad Sisak

Pomoću namjenske kartice građani će moći kupovati građevinski i drugi materijal za otklanjanje štete uzrokovane potresom.

Na svojim službenim stranicama Grad Sisak obavijestio je građane o prijavama za dobivanje namjenske građevinske kartice. Riječ je o jednoj od mjera koje je Grad Sisak uveo kao pomoć nakon razornog potresa u prosincu 2020. godine.

– Pravo na namjensku karticu u vrijednosti od 2.000,00 kn imaju građani čije kuće imaju žutu oznaku uporabljivosti PN2. Pravo na namjensku karticu u vrijednosti 1.000,00 kn imaju građani čije kuće i stanovi imaju zelenu oznaku uporabljivosti U2, navode iz Grada Siska.

Svi koji imaju pravo na namjensku karticu trebaju se prijaviti na stranicama Grada Siska ili na Gradskoj blagajni na gradskoj tržnici Kontroba. Također, iz Grada mole građane koji osobno podnose obrasce za ostvarivanje prava na namjensku karticu OTP banke da sa sobom ponesu osobne iskaznice svih ukućana.

Namjenska kartica moći će se iskoristiti u navedenim iznosima u trgovinama građevinskog materijala:

  • DIR Rubinić (Marijana Celjaka 86),
  • Exco Sisak (Obrtnička ulica 66),
  • Sandra-prom (Novoselska 123),
  • BIT promet (Obrtnička ulica, Sisak) i
  •  Pevex (Zagrebačka ulica 47).
Izdvojeni članak

Do 30 tisuća kuna za mikropoduzetnike: Prijave za potpore sanacije štete od potresa

Copy link
Powered by Social Snap