Pretraga

Do 30 tisuća kuna za mikropoduzetnike: Prijave za potpore sanacije štete od potresa

A- A+

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja objavilo je Otvoreni javni poziv za “Program dodjele potpora male vrijednosti mikro subjektima malog gospodarstva za saniranje posljedica potresa na području Sisačko-moslavačke županije”. Prijave se zaprimaju do 25. veljače 2021. godine.

petrinja

Posljedice potresa u Petrinji | foto: Screenshot Al Jazeera Balkans

Poziv je namijenjen isključivo mikro poduzetnicima, to jest obrtima, trgovačkim društvima i zadrugama.

Prema odluci Vlade Republike Hrvatske o usvajanju Programa dodjele potpora male vrijednosti mikro subjektima malog gospodarstva za saniranje posljedica potresa na području Sisačko-moslavačke županije objavio se 05. veljače Otvoreni javni poziv za mikro poduzetnike, a prijave se zaprimaju do 25. veljače 2021. godine.

Na poziv se mogu prijaviti isključivo mikro poduzetnici, odnosno obrti, trgovačka društva i zadruge, koji imaju zaposlenu najmanje jednu osobu, odnosno najviše devet osoba. Poziv je ograničen na poduzeća koja posluju i registrirani su na području na kojem je proglašena katastrofa ili imaju  izdvojenu poslovnu jedinicu na području Sisačko-moslavačke županije na dan proglašenja katastrofe.

Izdvojeni članak

Ako imate 90 dokumenata negdje griješite: Sve o zahtjevima za obnovu nakon potresa

Za što su sredstva namijenjena

Riječ je o sredstvima koja su namijenjena za sufinanciranje troškova neophodnih za nastavak obavljanja gospodarske djelatnosti, što uključuje sanaciju poslovnog prostora, najam prostora, opremanje interijera poslovnog prostora, nabavu strojeva i opreme, kao i nabavu obrtnih sredstava potrebnih za obavljanje poslovne djelatnosti.

Maksimalni iznos potpore je 30 tisuća kuna, a sredstva za odobrene potpore isplaćuju se korisnicima jednokratno u ukupnom iznosu dodijeljene potpore. Prijavni obrazac, s pripadajućom dokumentacijom, potrebno je poslati na adresu Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja uz napomenu ‘Prijava na Otvoreni javni poziv’.

Izdvojeni članak

Milijuni kuna odobreni za hitne sanacije: Obrađeno više od pola predanih zahtjeva

Copy link
Powered by Social Snap