Pretraga

Gradu Metković darovana nekretnina ‘Doma kulture u Metkoviću’: Vrijedna je gotovo dva milijuna eura

A- A+

Gradu Metkoviću darovana je nekretnina ‘Doma kulture u Metkoviću’, vrijedna gotovo dva milijuna eura. U zamjenu će Grad darovati državi nekretninu u kojoj se nalazi Arheološki muzej Narona, čiji osnivač je Republika Hrvatska.

Dom kulture u Metkoviću

Dom kulture u Metkoviću | ffoto: Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine

Na ovotjednoj sjednici Vlade, Gradu Metkoviću darovane su nekretnine u državnom vlasništvu. Na njima se nalaze zgrada ‘Doma kulture u Metkoviću‘ i uredi Grada Metkovića sa svrhom obavljanja kulturnih i društvenih djelatnosti. Procijenjena vrijednost nekretnina iznosi 1.859.570,44 eura te su iste već privedene namjeni.

Odlukom Vlade nekretnine se daruju pod uvjetom da se Grad Metković u svojstvu vjerovnika odrekne svih potraživanja prema Republici Hrvatskoj kao dužniku, koja će se utvrditi na dan potpisivanja ugovora o darovanju. Grad se mora odreći i eventualno kasnije pronađenih potraživanja prema Republici Hrvatskoj koja su nastala do dana potpisivanja Ugovora o darovanju, sve do visine vrijednosti darovanih nekretnina.

Grad se obvezuje preuzeti i sve obveze koje bi eventualno proizašle iz potraživanja i prava trećih osoba na nekretninama. Ugovor o darovanju nekretnine s Gradom Metkovićem sklopiti će Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Izdvojeni članak

Na jugu Hrvatske realizira se strateški infrastrukturni projekt vrijedan preko 350 milijuna kuna

U zamjenu za predmetne nekretnine Grad Metković će donijeti Odluku o darovanju nekretnine u svom vlasništvu Republici Hrvatskoj, označene kao zk.č.br. 492/3, LASTVA, površine 1.320 m2, DVORIŠTE, površine 738 m2, ZGRADA, površine 582 m2, ukupne površine 1320 m2, upisanu u zk.ul.br. 1062, u k.o. Vid, u kojoj svoju djelatnost obavlja Arheološki muzej Narona, osnivač kojeg je Republika Hrvatska.

Copy link
Powered by Social Snap