Pretraga

Krao građevinske materijale i alate: Počinio štetu veću od 85 tisuća kuna

A- A+

Muškarac (38) je gotovo čitavu 2022. godinu krao alate, opremu za građenje i građevinski materijal. Od siječnja do listopada, kada je napokon uhvaćen, počinio je štetu od 85.500 kuna.

vreća cementa građevinski materijal

Ilustracija, foto: Visual Hunt; Eva the Weaver

Policijski službenici PU zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela i to tri djela ‘Krađa’, dva ‘Računalna prijevara’ i devet ‘Teška krađa’ od kojih je jedno stalo u pokušaju. Policijski su službenici redovnim putem podnijeli posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, dok se kriminalističko istraživanje nastavlja.

Sumnja se da je od sredine siječnja pa sve do sredine listopada 2022. godine s ciljem ostvarivanja protupravne imovinske koristi na području istočnog djela grada Zagreba dolazio do prodajnih i građevinskih poduzeća u koje je uglavnom ulazio nasilno ili svladavajući prepreke to jest preskačući dvorišne ograde.

Po ulasku u prostore oštećenih poduzeća, 38-godišnjak je većinom otuđivao alat, opremu za građenje kao i građevinski materijal, dok je isto tako otuđio gotovo sedamdeset drvenih paleta. Otuđeno je osumnjičeni uglavnom odvozio s unajmljenim kombi vozilom zagrebačkih registarskih oznaka, dok je po počinjenju jedne provale odustao od daljnje namjere i pobjegao ništa ne otuđivši.

Izdvojeni članak

Ugledni HDZ-ovac uhvaćen kako krade željezo s obilaznice sa sinom: Napustio je stranku

S kartice podigao 10 tisuća kuna

Drvene palete, miješalice, oplate i razne pile nisu bile jedini cilj osumnjičenog te je tako za vrijeme jedne provale otuđio gotovi novac i bankovnu karticu s kojom je potom u dva navrata s bankomata podigao 10.000 kuna.

U istom vremenskom razdoblju, teške krađe i računalne prijevare nisu bile jedina kaznena djela 38-godišnjaka te se tako sumnja da je u dva navrata iz krugova trgovačkih poduzeća te jednom s prostora gradilišta otuđio izolacijski građevinski materija, građevinsku opremu te trideset drvenih paleta.

Dio otuđenih predmeta i opreme koje je osumnjičeni protupravno stekao počinjenjem kaznenih djela, potom je prodavao oglašavajući ih putem društvene mreže. Ukupna materijalna šteta iznosi oko 85.500 kuna, dok je dio otuđenih predmeta prilikom kriminalističkog istraživanja pronađen i vraćen oštećenim poduzećima.

vreća cementa građevinski materijal
Share via
Copy link
Powered by Social Snap