Pretraga

Ugledni HDZ-ovac uhvaćen kako krade željezo s obilaznice sa sinom: Napustio je stranku

A- A+

U moru zanimljivih vijesti s kojima se susrećemo na dnevnoj bazi, sasvim sigurno se ističe ona u kojoj (sada već bivši) HDZ-ovac, Stjepan Turković, sa svojim sinom Mijom, krade željeznu armaturu s gradilišta obilaznice Turnja u Karlovcu.

Obilaznica Turanj, foto: screenshot YouTube

Trenutni savjetnik ravnatelja Županijske uprave za ceste Stjepan Turković, je jučer sa svojim sinom Mijom uhvaćen u krađi željezne armature s gradilišta obilaznice Turnja, pa je nad njima provedeno i kriminalističko istraživanje. Turković je tijekom zadnjih trideset godina bio član HDZ-a i obnašao niz stranačkih funkcija. Isto tako je bio i gradski i županijski vijećnik, direktor gradskog poduzeća Zelenilo i predsjednik NK Karlovac, piše KAportal.

Trenutno je ravnatelj Županijske uprave za ceste, gdje je kao v.d. ravnatelja otvorio natječaj na radno mjesto savjetnika na koje se sam javio i naposljetku bio i izabran. Komentirao je i cijelu situaciju, rekavši da trenutno ne može ništa govoriti jer je postupak u tijeku. Napomenuo je i da nije bio uhićen, da je to gruba i ružna riječ, ali je potvrdio da je policija postupala.

– Postupajući po zaprimljenoj dojavi policijski službenici su zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krađe u pokušaju proveli kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca u dobi od 64 i 31 godinu. Naime, muškarce su sumnjiči da su u večernjim satima 5. srpnja s gradilišta u Jelašima u Karlovcu pokušali otuđiti armaturne šipke. Protiv osumnjičenih će zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krađe u pokušaju nadležnom državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava, piše na stranicama PU Karlovačka.

Izdvojeni članak

Lopov s bauštele: Provalio na gradilište u Zagrebu da ima gdje skrivati stvari koje krade

Napustio stranku

U roku od samo nekoliko sati nakon što je ova vijest došla do javnosti, Turković je podnio izjavu o istupanju iz članstva HDZ-a. Time je preduhitrio svoje stranačke kolege, koji su već bili pokrenuli postupak bezuvjetnog isključenja iz stranke. Postupak su pokrenuli predsjednica ŽO HDZ-a Karlovačke županije Nada Murganić i predsjednik GO HDZ-a grada Karlovca Damir Mandić.

Nakon što je policija danas provela kriminalističko istraživanje protiv Stjepana Turkovića i njegovog sina zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krađe željezne armature s gradilišta obilaznice Turnja, reagirao je i županijski HDZ. Pokrenuli su postupak njegova isključenja iz stranke, ali ih je on preduhitrio, piše KAportal.

– U međuvremenu je gospodin Stjepan Turković podnio izjavu o istupanju iz članstva HDZ-a čime se obustavlja i gore navedeni postupak. Napominjemo kako gospodin Turković nije bio obnašatelj stranačkih funkcija u županijskoj i gradskoj organizaciji, poručuju iz HDZ Karlovačke županije.

Svoj komentar je dala i županica Martina Furdek Hajdin, koja je prokomentirala kako je iz medija upoznata sa situacijom te da bez zadrške osuđuje počinjenje krađe, kao i svako drugo kršenje zakona. Dala je podršku svim institucijama koje su nadležne utvrditi okolnosti i činjenice počinjenja te sankcionirati odgovorne osobe.

Copy link
Powered by Social Snap