Pretraga

Lopov s bauštele: Provalio na gradilište u Zagrebu da ima gdje skrivati stvari koje krade

A- A+

Muškarac starosti 23-godine “skladištio” je otuđenu motornu pilu, mašinu za hoblanje, bicikle, motorne kosilice i slično. Sumnja se da je između rujna 2020. godine i siječnja 2021. godine provalio u kuću u izgradnji na Jalševečkoj cesti iz koje nije ništa otuđio, međutim, tu je kuću iskoristio kako bi u njoj skladištio predmete koje je otuđivao prilikom počinjenja drugih kaznenih djela.

Foto: Pexels I Nicolas Lim

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje šest kaznenih djela “Teška krađa” provaljivanjem od kojih su dva djela ostala u pokušaju te jednog kaznenog djela “Krađa”.

Sumnja se da je između rujna 2020. godine i siječnja 2021. godine, s ciljem protupravnog prisvajanja tuđe pokretne stvari, provalio u kuću u izgradnji na Jalševečkoj cesti iz koje nije ništa otuđio, međutim, tu je kuću iskoristio kako bi u njoj skladištio predmete koje je otuđivao prilikom počinjenja drugih kaznenih djela.

Tako se sumnja da je u lipnju, listopadu i prosincu 2020. godine provalio u kuće u Ulici Prešci, Jalševečkoj cesti te u Ulici Veliki vrh u kojim je prilikama otuđio motornu pilu, bušilice, stolno računalo, fotoaparat, sportsku kameru, ubodnu pilu, dva bicikla, mašinu za hoblanje, motorni trimer, motorne kosilice, televizor, benzinski trimer i drugi sitni alat. Nakon provala i otuđenja tih predmeta iste je odvezao na adresu kuće u izgradnji na Jalševečkoj cesti, a u koju je prethodno provalio te je u njoj otuđene predmete i skladištio.

Izdvojeni članak

U susjedstvu nikad mirno: Tužila ju zbog skele za radove

Šteta od 30.000 kuna

Nadalje, sumnja se da je u prosincu 2020. godine, također s ciljem protupravnog prisvajanja tuđe pokretne stvari, došao u trgovinu u Ulici Rudolfa Kolaka gdje je iskoristio zauzetost zaposlenika te otuđio mobitel s kojim je prošao blagajnu bez da je otuđeni predmet platio.

Također se sumnja da je u studenome i listopadu 2019. godine došao do dvije vikend kuće na Jalševečkoj cesti u koje je provalio, međutim, iz vikendica nije ništa otuđio.

Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi oko 30.000 kuna. Nakon dovršenog kriminalističkoga istraživanja policijski su službenici podnijeli posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, javlja Policijska uprava zagrebačka.

Copy link
Powered by Social Snap