Pretraga

Kreće gradnja brze ceste na istoku Hrvatske: košta 51,5 milijuna eura, a gradit će se 3 godine

A- A+

Nakon godina lobiranja na krajnjem istoku Hrvatske uskoro se otvara dugo očekivano gradilište. Riječ je o početku realizacije velikog projekta izgradnje brze ceste od Nuštra do Vinkovaca koja je dio dionice od Osijeka do Županje. Realizacijom ovih projekata konačno će biti omogućena bolja povezanost slavonskih gradova.

cesta

cesta | foto: Hrvatske ceste

Hrvatske ceste zaključile su natječaj za odabir izvođača radova brze ceste na relaciji Nuštar-Vinkovci. Najbolju ponudu dala je tvrtka Osijek-Koteks koja će projekt realizirati za 51.535.807,40 eura.

Prema podatcima dostupnim u Elektroničkom sustavu javne nabave (EJON) riječ je o prometnici dugoj 9,8 kilometara, koja će imati dvije trake, te je projektirana na maksimalnu brzinu kretanja vozila od 100 kilometara na sat. Rok za završetak radova je 36 mjeseci od uvođenja izvođača radova u posao.

Izdvojeni članak

Ugovor vrijedan 30 milijuna eura: Brza cesta duž Jadrana ide dalje

Riječ je o dionici na budućoj brzoj cesti koja bi trebala konačno povezati Osijek i Županju, te tako omogućiti bolju prometnu povezanost između slavonskih gradova. Trasa dionice predstavlja nastavak brze vinkovačke sjeverne obilaznice na čvoru Nuštar-Vinkovci.

Brza cesta protezat će se uz Bogdanovac i Marince, a prolazit će i između Nuštra i Cerića. Treba spomenuti i kako je ova dionica projektirana tako da prolazi kroz putanju budućeg kanala Dunav-Sava i Marinaca.

Dalmacija je dobila novi izlaz s autoceste, po jednom drugačiji od drugih, doznajte ovdje zašto.

Copy link
Powered by Social Snap