Pretraga

Ministarstvo daje ogroman novac za gradnju platformi kako bi i osobe s invaliditetom mogle u kulturne ustanove

A- A+

Omogućeno je čak 37.352.500,00 kuna za programe izgradnje, rekonstrukcije, adaptacije i opremanja kulturne infrastrukture, a Ministarstvo kroz te djelatnosti osigurava namjenska sredstva za podršku razvoju kulturne infrastrukture i participacije u kulturnom životu.

Foto: Unsplash

Ministarstvo kulture i medija u okviru Poziva za financiranje javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za programe izgradnje, rekonstrukcije, adaptacije i opremanja kulturne infrastrukture sufinancirat će 211 programa u ukupnom iznosu od 37.352.500,00 kuna.

Ovim pozivom na koji je zaprimljeno 620 prijava obuhvaćene su djelatnosti izgradnje, rekonstrukcije, adaptacije, opremanja, nabave informatičke opreme, računalnih usluga i programa, digitalizacije i opremanja kinoprikazivačke infrastrukture te prilagodbe kulturne infrastrukture za pristup osobama s invaliditetom i djeci i mladima s teškoćama u razvoju.

Ministarstvo kroz te djelatnosti osigurava namjenska sredstva za podršku razvoju kulturne infrastrukture i participacije u kulturnom životu, stoji na stranicama Ministarstva kulture i medija.

Copy link
Powered by Social Snap