Pretraga

Ministarstvo objavilo novi poziv: Upućen svima koji su ostali bez smještaja u potresu

A- A+

Ministarstvo je 29. kolovoza 2022. objavilo Poziv na dostavu projektnih prijedloga ‘Pružanje privremenog smještaja radi pokrivanja potreba stanovništva pogođenog potresom 22. ožujka 2020. godine na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije’ iz sredstava Fonda solidarnosti Europske unije.

Ilustracija, foto: Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine

U okviru ovog Poziva definiraju se ciljevi, uvjeti i postupci za dodjelu bespovratnih financijskih sredstava namijenjenih provedbi operacija koje se financiraju iz Fonda solidarnosti Europske unije (FSEU). Svrha poziva je nadoknada javnih rashoda za osiguranje privremenog smještaja stanovništva čije su nekretnine stradale u potresu 22. ožujka 2020. godine na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije.

Ukupna financijska alokacija u okviru ovog Poziva na dostavu projektnih prijedloga iznosi 33.200.000,00 kuna. Poziv se provodi kao otvoreni postupak, a krajnji rok za podnošenje projektnih prijedloga je do isteka osiguranih sredstava, odnosno do 31.10.2021. godine do 12:00 sati, ovisno o tome što prije nastupi. Prihvatljivi prijavitelji su tijela državne uprave i jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave.

Izdvojeni članak

Ministarstvo planira objaviti novi poziv: Projekt ‘Izrada strategija zelene urbane obnove’

Poziv se obustavlja najkasnije u trenutku kada iznos traženih bespovratnih sredstava zaprimljenih projektnih prijedloga dosegne najviše 200% raspoložive alokacije bespovratnih sredstava Poziva. Prihvatljiva aktivnost koja se može financirati u okviru ovog Poziva je pružanje privremenog smještaja radi pokrivanja potreba stanovništva pogođenog potresom od 22. ožujka 2020. godine.

Projektni prijedlog podnosi se Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, kao tijelu odgovornom za provedbu financijskog doprinosa, putem pošte ili osobno predajom u pisarnicu tijela na adresu Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, Republike Austrije 20, 10000 Zagreb. Natječajna dokumentacija dostupna je na stranicama Ministarstva i Europskih strukturnih i investicijskih fondova.

Copy link
Powered by Social Snap