Pretraga

Ministarstvo organizira konferenciju: Tema je utjecaj krajobraza na zdravlje i kvalitetu života

A- A+

Konferencija ‘Krajobraz i zdravlje’ održat će se 28. listopada u Zagrebu, povodom obilježavanja 6. međunarodnog dana krajobraza Vijeća Europe. Konferenciju organizira Ministarstvo prostornog uređenja.

Konferencija krajobraz i zdravlje, foto: Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine

Zavod za prostorni razvoj Ministarstva organizira konferenciju, koja će se održati u velikoj dvorani Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, na adresi Prisavlje 14 u Zagrebu (‘Kockica’). Konferencija će se moći pratiti i putem videoprijenosa. Cilj konferencije je okupiti stručnjake koji će razmjenom znanja i iskustva ukazati na važnost krajobraza, njegovog integralnog planiranja, učinkovite zaštite i dobrog upravljanja.

S obzirom na to da je krajobraz prepoznat kao jedna od najvažnijih komponenti razvoja društva i odnosa čovjeka i prirode, središnja tema konferencije je utjecaj krajobraza na zdravlje i kvalitetu života ljudi te razmatranje mogućih načina stvaranja zdravijih i zelenijih gradova. Konferencija je namijenjena kreatorima politika na svim razinama, posebno predstavnicima gradova, urbanistima, arhitektima, krajobraznim arhitektima, ostalim stručnjacima povezanih struka te najširoj javnosti.

Izdvojeni članak

Predsjednica SGH-a na Konferenciji o inovativnom sindikalizmu 2022: Sudjeluje kao panelistica

Za sudjelovanje nije predviđena kotizacija, a članovima Hrvatske komore arhitekata sudjelovanje se vrednuje u sustavu stalnog stručnog usavršavanja (7 sati, područje A / tehnička regulativa = 3 h i područje B / prostor i okoliš = 4 h). Prijaviti se možete ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap