Pretraga

Ministarstvo graditeljstva organizira panel na 11. Svjetskom urbanom forumu: Zelena budućnost gradova

A- A+

Ove godine će se održati 11. Svjetski urbani forum (World Urban Forum – WUF11), glavna globalna konferencija o održivoj urbanizaciji koju je sazvao UN-Habitat. Glavna tema WUF11 je Transformacija naših gradova za bolju urbanu budućnost, a održat će se u Poljskoj od 26. do 30. lipnja 2022. godine.

Ilustracija, foto: Unsplash; Thomas Richter

Ključna pitanja na koja će se nastojati odgovoriti u okviru šest planiranih dijaloga na konferenciji (Pravedna urbana budućnost, Zelenija urbana budućnost, Inovacije i tehnologija, Buduća urbana ekonomija i financije, Urbano planiranje i upravljanje i Izgradnja urbane otpornosti) te izvanrednog dijaloga (Oporavak i obnova nakon urbane krize) su: Kako unaprijediti gradove? Kakvi su gradovi potrebni da bi se osigurala veća održivost, jednakost i zajednički prosperitet u budućnosti? Kako će ti gradovi izgledati?

Budući da su zelena infrastruktura i rješenja temeljena na prirodi te poboljšanje urbanog krajobraza, uz široki raspon njihovih pozitivnih učinaka i dugoročnih koristi, prepoznati kao neki od ključnih elemenata planiranja urbanog razvoja, u sklopu dijaloga Zelenija urbana budućnost, Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, Zavod za prostorni razvoj, organizira panel sesiju Zelena budućnost gradova.  Cilj ovog panela je razmjena znanja, dobre prakse i izazova u razvoju zelene infrastrukture i unapređenju urbanog krajobraza u europskim gradovima.

Izdvojeni članak

Porezni prihodi za okoliš u 2019. godini iznosili više od 14 milijardi kuna

Bit će organizirana i rasprava stručnjaka iz Slovenije (Grad Ljubljana), Njemačke (Stuttgart Region), Norveške (Grad Oslo), Španjolske (Grad Valencija) i Hrvatske (Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine i Grad Zagreb) koja može pomoći donositeljima odluka i kreatorima politika svih razina da bolje razumiju kako se zelena infrastruktura u urbanim područjima može razviti, kako njome upravljati i kako ju poboljšati kako bi, široko rasprostranjena i dostupna svima, doprinijela unapređenju urbanog krajobraza i visokoj kvaliteti života stanovništva te dala doprinos održivom društvenom, gospodarskom i prostornom razvoju.

Copy link
Powered by Social Snap