Pretraga

Muškarac (60) neovlašteno zaposjeo zemljište i krenuo s radovima: Šteta se mjeri u milijunima eura

A- A+

​Na području PU primorsko-goranske je 60-godišnjak bez znanja vlasnika zaposjeo građevinsko zemljište radi obrade iskopanog materijala i tehničko-građevnog kamena. Počinjena šteta iznosi više od 2,2 milijuna eura, a muškarac je kazneno prijavljen.

Policijska bljeskalica

Policijska bljeskalica | foto: PU osječko-baranjska

Policijski službenici Službe općeg kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske proveli su kriminalističko istraživanje nad 60-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene imovinskog kriminaliteta.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je 60-godišnjak kao vlasnik građevinskog obrta s područja Primorsko-goranske županije, u razdoblju od veljače 2021. pa do travnja 2023. godine, neovlašteno zaposjeo građevinsko zemljište na Cerniku kod Rijeke. U pitanju je zemljište u vlasništvu tvrtke iz Šibensko-kninske županije, na koje je bez znanja vlasnika osumnjičenik dovezao svoje građevinske strojeve (rovokopače, drobilice, kamione) radi obrade iskopanog materijala i tehničko-građevnog kamena.

Izdvojeni članak

Foto: Postavljena su nova krovišta kula na Starom gradu Novigradu, stara su stradala u požaru

Tako je dovoženjem, drobljenjem, separacijom, utovarom i odvozom teških građevinskih strojeva, gusjeničara i rovokopačima znatno oštetio betonski plato zemljišta, ali i zatrpao odvodni kanal oborinskih voda te druge kanale i izvore vode. Ukupna počinjena materijalna šteta procjenjuje se na više od 2.256.000 eura.

Zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenih djela oštećenje tuđe stvari i narušavanje nepovredivosti doma i poslovnog prostora, 60-godišnji osumnjičenik je po završetku istraživanja kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Copy link
Powered by Social Snap